Showing 81–100 of 2791

Q81.What is the antonym of "Optimistic"?

Easy
A Hopeful
B Confident
C Pessimistic
D Positive
Vocabulary CSS

Correct Answer: C

The antonym of optimistic is pessimistic.

Q82.What is the antonym of "Prominent"?

Medium
A Famous
B Notable
C Obscure
D Well-known
Vocabulary PPSC

Correct Answer: C

The antonym of prominent is obscure/unknown.

Q83.What is the antonym of "Rigid"?

Easy
A Stiff
B Hard
C Flexible
D Firm
Vocabulary PMS

Correct Answer: C

The antonym of rigid is flexible.

Q84.What is the antonym of "Serene"?

Medium
A Calm
B Peaceful
C Agitated
D Tranquil
Vocabulary CSS

Correct Answer: C

The antonym of serene is agitated/turbulent.

Q85.What is the antonym of "Transparent"?

Easy
A Clear
B Obvious
C Opaque
D Open
Vocabulary PMS

Correct Answer: C

The antonym of transparent is opaque.

Q86.What is the antonym of "Trivial"?

Easy
A Minor
B Insignificant
C Important
D Petty
Vocabulary CSS

Correct Answer: C

The antonym of trivial is important/significant.

Q87.What is the antonym of "Verbose"?

Hard
A Wordy
B Lengthy
C Concise
D Long
Vocabulary CSS

Correct Answer: C

The antonym of verbose (wordy) is concise.

Q88.A government ruled by a king or queen

Easy
A Republic
B Democracy
C Monarchy
D Oligarchy
Vocabulary PPSC

Correct Answer: C

Monarchy is a government ruled by a king or queen.

Q89.A person who believes in God

Easy
A Theist
B Atheist
C Agnostic
D Deist
Vocabulary PPSC

Correct Answer: A

A theist believes in the existence of God.

Q90.A person who is indifferent to pleasure and pain

Hard
A Stoic
B Epicure
C Hedonist
D Cynic
Vocabulary PMS

Correct Answer: A

A stoic is indifferent to pleasure or pain.

Q91.A person who loves mankind

Medium
A Misanthrope
B Philanthropist
C Egoist
D Altruist
Vocabulary PPSC

Correct Answer: B

Philanthropist means a person who loves and helps mankind.

Q92.A remedy for all diseases

Medium
A Antidote
B Panacea
C Vaccine
D Cure
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

Panacea means a solution or remedy for all problems.

Q93.A study of birds is called

Easy
A Ornithology
B Entomology
C Geology
D Zoology
Vocabulary CSS

Correct Answer: A

Ornithology is the study of birds.

Q94.A word that reads the same forwards and backwards

Medium
A Palindrome
B Anagram
C Synonym
D Acronym
Vocabulary CSS

Correct Answer: A

Palindrome e.g., madam, level.

Q95.Murder of a brother

Medium
A Patricide
B Matricide
C Fratricide
D Regicide
Vocabulary PMS

Correct Answer: C

Fratricide is the murder of one's brother.

Q96.One who cannot be corrected

Medium
A Inaudible
B Incorrigible
C Infallible
D Illegible
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

Incorrigible means not able to be corrected.

Q97.One who deals in cattle

Hard
A Draper
B Haberdasher
C Drover
D Mercer
Vocabulary PPSC

Correct Answer: C

A drover is one who deals in cattle.

Q98.One who hates women

Medium
A Misogynist
B Feminist
C Philanderer
D Misanthrope
Vocabulary CSS

Correct Answer: A

A misogynist is someone who dislikes or despises women.

Q99.One who is present everywhere

Easy
A Omnipresent
B Omnipotent
C Omniscient
D Invisible
Vocabulary CSS

Correct Answer: A

Omnipresent means present everywhere at the same time.

Q100.One who is unable to pay debts

Easy
A Insolvent
B Solvent
C Bankrupt
D Defaulter
Vocabulary PPSC

Correct Answer: A

Insolvent means unable to pay debts.