Showing 981–1000 of 5927

Q981.Making value judgment about curriculum is:

Easy
A Curriculum design
B Curriculum evaluation
C Curriculum development
D Curriculum elements
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q982.Attitude, beliefs, norms and values are best studied in:

Easy
A Observation
B Survey
C Management
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q983.All experiences of the children for Whom school assumes responsibility is:

Easy
A Curricular
B Co-curricular activities
C School program
D Curriculum
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q984.Education imparted in a series of lessons class meetings is called:

Easy
A Course
B Curriculum
C Text
D Syllabus
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q985.Active learning method is:

Easy
A Remembering
B Debate
C Home work
D None of thee
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q986.The S in apostrophe is used with noun to show:

Easy
A Collective
B Concrete
C Possessive
D Attributive
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q987.The process of using sample statistics to draw conclusions about true population parameters is called:

Easy
A Descriptive statistics
B Statistical inference
C Scientific method
D Sampling
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q988.Students are passive in:

Easy
A Project method
B Discovery
C Inquiry method
D Lecture method
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: D

Q989.Cognitive theory" of learning was given by:

Easy
A Skinner
B Pavlov
C Tolman
D Piajet
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q990.Din-i- llahi was promoted by:

Easy
A Babar
B Hamayoun
C Jahangir
D Akbar
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q991.Portfilio is a collection of:

Easy
A Data
B Investments
C Problems
D Theories
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q992.The reasoning from General to Particular is called:

Easy
A Inductive reasoning
B Deductive reasoning
C Analogical reasoning
D Creative reasoning
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q993.Evaluation is the process of:

Easy
A Determined the extent of achievement of objectives
B Ascertaining the quality, the value of outcomes
C Comparing the outcomes of instructions
D All of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q994.The Socratic method is known as:

Easy
A Discussion method
B Lecture Demonstration Method
C Inquiry method
D Question-Answer method
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q995.Effective lesson plan is useful for.

Easy
A Social sciences
B Physical sciences
C Economics
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2023

Correct Answer: A

Q996.Enables lectures to understand science using scientific method is termed as:

Easy
A Naturalism
B Curiosity
C Observation
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q997.Theory developed deductively under which research paradigm:

Easy
A Positivism
B Descriptive
C Predictive
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q998.Intelligence is a possession of an individual who have the right to exercise it said by:

Easy
A Stedman Graham
B John Dewey
C Ralph Nader
D None of these
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: B

Q999.Selection of people for research purposes is called:

Easy
A Sampling
B Applied research
C Exploratory Research
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1000.The most repeated number in data set is called:

Easy
A Mean
B Median
C Mode
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C