Showing 981–1000 of 1905

Q981.The ratio of the length of a rod and its shadow is 1:3 The angle of elevation of the sun is?

Medium
A 30
B 45°
C 90°
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: A

The ratio of the length of a rod and its shadow is 1:3 The angle of elevation of the sun is 30.

Q982.Two trains are running in opposite directions with speeds of 62 km/h and 40 km/h respectively. If the length of one train is 260 m, and they cross each other in 18 seconds, then what is the length of the other train?

Medium
A 240 m
B 250 m
C 260 m
D None of these
Time, Work & Speed PPSC 2022

Correct Answer: B

250 m is the correct factual response to “Two trains are running in opposite directions with speeds of 62 km/h and 40 km/h respectively. If the length of one train is 260 m, and they cross each other in 18 seconds, then what is the length of the other train”.

Q983.The price of 357 mangoes is Rs.1517.25. What will be the approximate price of 49 dozen of such mangoes?

Medium
A 2000
B 2500
C 4000
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

2500 is the correct factual response to “The price of 357 mangoes is Rs.1517.25. What will be the approximate price of 49 dozen of such mangoes”.

Q984.(3/5)3 x (3/5)-6 = (3/5)2x-1 what is the value of x

Medium
A 0
B 1
C -1
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

-1 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q985.A rectangular lawn 80 meters by 60 meters has 11 two roads each 10m wide running in the middle of it one parallel to the length and the other, parallel to the breadth. Find the cost of gravelling them at Rest. 30 per square meter?

Medium
A 3900
B 39000
C 30000
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

39000 is the correct factual response to “A rectangular lawn 80 meters by 60 meters has 11 two roads each 10m wide running in the middle of it one parallel to the length and the other, parallel to the breadth. Find the cost of gravelling them at Rest. 30 per square meter”.

Q986.The Budget deficit of Pakistan in 2021- 22 is

Medium
A 0.055
B 0.07
C 0.075
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The Budget deficit of Pakistan in 2021- 22 is 7.5%.

Q987.OGRA decided fuel price after how many days?

Medium
A 10 days
B 15 days
C 30 days
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

15 days is the correct factual response to “OGRA decided fuel price after how many days”.

Q988.In 2019-20 Australian bush fire season is named as?

Medium
A Black Summer
B Dark Summer
C White Summer
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Black Summer is the correct factual response to “In 2019-20 Australian bush fire season is named as”.

Q989.What was the deadline of Kyoto Protocol for CO2 limit upto 5.86% from 1990s to?

Medium
A 2012
B 2020
C 2004
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

2012 is the correct factual response to “What was the deadline of Kyoto Protocol for CO2 limit upto 5.86% from 1990s to”.

Q990.Find the number of triangles which can be formed by joining the angular points of a polygon of 8 sides as vertices?

Medium
A 24
B 8
C 56
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2022

Correct Answer: C

56 is the correct factual response to “Find the number of triangles which can be formed by joining the angular points of a polygon of 8 sides as vertices”.

Q991.The mean of 5 number is 34. these of are 26, and 35, if the remaining two number are the ratio 1:3 find the number?

Medium
A 20,60
B 10,40
C 35,45
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: A

20,60 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q992.What is the radius of basketball of volum 6400cm3?

Medium
A 11.52 cm
B 10.52 cm
C 12.52 cm
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The radius of basketball of volum 6400cm3 is 11.52 cm.

Q993.. A man is lending 60,000 at simple interest at rate of 9% per year. What is the principal amount and interest he repaid after 3 years?

Medium
A 76200
B 16200
C 70200
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2022

Correct Answer: A

76200 is the correct factual response to “. A man is lending 60,000 at simple interest at rate of 9% per year. What is the principal amount and interest he repaid after 3 years”.

Q994.A photograph measuring 5.5 cm by 9 cm enlarged in the ratio of 7:5. What is the ne length and width of the picture?

Medium
A 7.7 cm by 12.6 cm
B 7.8 cm by 12.5 cm
C 7.8 cm by 12.7 cm
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: A

7.7 cm by 12.6 cm is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q995.A certain number of two digits is three times the sum of its digits, and if 45 be added to it, its digits are reversed. Find the number?

Medium
A 39
B 27
C 45
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

27 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q996.If 3x+3+7=250, then x is equal to?

Medium
A 3
B 5
C 2
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

If 3x+3+7=250, then x is equal to 2.

Q997.Which company plans to invest $94.04 million in a 'virtual pipeline' to deliver imported liquefied natural gas jas (LNG) at the doorsteps of the industrial sector?

Medium
A Pakistan Petroleum Limited
B Oil and Gas Development Company Limited
C Gwadar Gas Port Limited
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Gwadar Gas Port Limited is the correct factual response to “Which company plans to invest $94.04 million in a 'virtual pipeline' to deliver imported liquefied natural gas jas (LNG) at the doorsteps of the industrial sector”.

Q998.The capacity of Neelum-Jhelum Hydropower Plant is?

Medium
A 869 MW
B 769 MW
C 969 MW
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The capacity of Neelum-Jhelum Hydropower Plant is 769 MW.

Q999.When Pakistan built first nuclear power plant?

Medium
A 26146
B 26604
C 27150
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

November 1972 is the correct factual response to “When Pakistan built first nuclear power plant”.

Q1000.Who was UN General Assembly president in 1962-1963?

Medium
A Sir Zafarullah Khan
B Razali Ismail
C Ismat T. Kittani
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Sir Zafarullah Khan is the correct factual response to “Who was UN General Assembly president in 1962-1963”.