Showing 1001–1020 of 4795

Q1001.In a computer spreadsheet rows are labeled____ ?

Easy
A by symbols
B by letters
C by numbers
D by cell references
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

In a computer spreadsheet rows are labeledby numbers.

Q1002.Basic unit of a computer worksheet in which you enter text and numbers is known as?

Easy
A Cell
B Workbook
C Column
D Row
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Basic unit of a computer worksheet in which you enter text and numbers is known as Cell.

Q1003.User-developed instructions for excel are called ____?

Easy
A Procedure
B Program
C Macros
D All of these
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: C

User-developed instructions for excel are called Macros.

Q1004.Computer spreadsheet cell that is highlight with a heavy border is a _____?

Easy
A Cell
B Active cell
C Cell containing a formula
D Locked cell
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Computer spreadsheet cell that is highlight with a heavy border is a Active cell.

Q1005.Which of these is a type of sound file?

Easy
A LOG files
B DAT files
C WAV Files
D DRV Files
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

WAV Files is the correct factual response to “Which of these is a type of sound file”.

Q1006.In the current presentation, if we want to a new slide, we can choose which of these?

Easy
A Ctrl + O
B Ctrl + F
C Ctrl + M
D Ctrl + N
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: C

Ctrl + M is the correct factual response to “In the current presentation, if we want to a new slide, we can choose which of these”.

Q1007.Which of these terms do we use when an im in a clip art changes the direction that originally facing?

Easy
A Rotate
B Group
C Flip
D B and C
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

B and C is the correct factual response to “Which of these terms do we use when an im in a clip art changes the direction that originally facing”.

Q1008.Which of these refers to the PowerPoint used for displaying only the text (title) bullets)?

Easy
A Notes page view
B Slide sorter show
C Slide view
D Outline view
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: D

Outline view is the correct factual response to “Which of these refers to the PowerPoint used for displaying only the text (title) bullets)”.

Q1009.We can find any and every command on the?

Easy
A Standard toolbar
B Menu bar
C Formatting toolbar
D Drawing toolbar
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Menu bar is the correct factual response to “We can find any and every command on the”.

Q1010.Which of these features should one use we want to type in the text box for notes?

Easy
A Slide shows
B Insert
C Slide master
D Zoom
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: B

Insert is the correct factual response to “Which of these features should one use we want to type in the text box for notes”.

Q1011.Which of these is the page setup orientatio default of the slides in PowerPoint?

Easy
A Portrait
B Landscape
C Vertical
D None of the ab
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: B

Landscape is the correct factual response to “Which of these is the page setup orientatio default of the slides in PowerPoint”.

Q1012.From which of these menus can we acce Text Box, Picture, Chart, etc?

Easy
A Insert
B View
C File
D Edit
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: A

Insert is the correct factual response to “From which of these menus can we acce Text Box, Picture, Chart, etc”.

Q1013.Which of these font effects is NOT availab the PowerPoint Font dialogue box?

Easy
A Emboss
B Shadow
C Underline
D Strikethrough
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: D

Strikethrough is the correct factual response to “Which of these font effects is NOT availab the PowerPoint Font dialogue box”.

Q1014.If you want to insert some slides from presentation into current one chooses?

Easy
A From Insert menu choose Slides
B From Insert menu choose Slides from
C From Insert menu choose Slides
D None of these
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: B

From Insert menu choose Slides from is the correct factual response to “If you want to insert some slides from presentation into current one chooses”.

Q1015.What are the three options available in the Insert >> Picture menu?

Easy
A Clipart, From File, Shapes
B Clipart, Pictures, Shapes
C Clipart, From files, AutoShapes
D Clipart, Pictures, AutoShapes
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: D

The three options available in the Insert >> Picture menu are Clipart, Pictures, AutoShapes.

Q1016.In a PowerPoint presentation

Easy
A Sound clips can be inserted but not movie clips
B Movie clips can be inserted but not sound clips
C Both cannot be inserted
D Both can be inserted
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: D

Both can be inserted is the correct factual response to “In a PowerPoint presentation”.

Q1017.To insert a hyperlink in a slide

Easy
A Choose to insert >> hyperlink
B Press Ctrl + K
C Hyperlinks can't be inserted in slides
D Both A & B
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: D

Both A & B is the correct factual response to “To insert a hyperlink in a slide”.

Q1018.A computer on the internet is identified by

Easy
A E-mail address
B Street address
C IP address
D None of the above
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: C

A computer on the internet is identified by IP address.

Q1019.What is telnet?

Easy
A Search engine
B Browser
C Protocol
D Gateway
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: C

Telnet is Protocol.

Q1020.Select the example of connectivity?

Easy
A Internet
B Floppy Disk
C Data
D Power card
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: A

Internet is the correct factual response to “Select the example of connectivity”.