Showing 1001–1020 of 5927

Q1001.Employees are lazy according to which theory:

Easy
A Theory X
B Theory Y
C Theory Z
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1002.Type of learning in which association of stimulus rarely illustrates a particular response with another stimulus that illustrates a response:

Easy
A Classical conditioning
B Operant conditioning
C Non-Operant conditioning
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1003.The college employees other than faculty assisting the activities of institutions is called:

Easy
A staff
B Upper class
C Lower class
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1004.Lesson starts from:

Easy
A Previous knowledge
B Forwarding knowledge
C Current knowledge
D None Of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1005.To start curriculum one should make sure that curriculum should be:

Easy
A Relevant with subjective
B Relevant with objective
C Irrelevant with objective
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1006.TO determine objective of education which one is considered as basic source:

Easy
A Philosophy
B Psychology
C BothA& B
D None of these
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1007.Research conducted in which type of method:

Easy
A Observational
B Experimental
C Analytical
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1008.The use of traditional classroom strategies and online learning techniques together is called as:

Easy
A Auditive learning
B Blended learning
C Visual learning
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1009.While writing a textbook the writer should be aware of the:

Easy
A Learner
B Content
C Society
D All of these
Books, Authors & Literature PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1010.The term spiral curriculum was given by:

Easy
A Jerome Burner
B William James
C Ivan Pavlov
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1011.Which of the following is the nature Of curriculum?

Easy
A Critical
B Creative
C Conservative
D All of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1012.A study of conducted to collect data from different groups of a population at the same time:

Easy
A Ecological studies
B Clinical trials
C Cross sectional study
D Sampling Strategies
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1013.Sami Ullah Khan was the player of:

Easy
A Cricket
B Hockey
C Tennis
D Soccer
Sports GK PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1014.Guarantee made by company bank to foreign bank for import is called:

Easy
A Letter of assurance
B Letter of credit
C Deferred payment letter
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1015.Which factor has been the most rapidly changing component in an organization's general enviroment in the past quarter-century:

Easy
A Global
B Social
C Technological
D Economic
World Economy & Finance PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1016.Implicit cost is also known as:

Easy
A Component cost
B Opportunity cost
C Notional cost
D Incremental cost
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1017.The Main operation expenses of a business are termed as :

Easy
A Operating expense
B Administration expense
C Non administration expenses
D Selling expense
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1018.Bank pass book is also known as:

Easy
A Bank Book
B Bank Account
C Bank column
D Bank statement
World Economy & Finance PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1019.Which statement is correct: Agency conflict is minimized by:

Easy
A increasing share of debt by bond holder & stockholder
B Restructuring remuneration
C Both are correct
D Both are incorrect
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1020.Agency Theory suggests that managers (the agents), particularly those of large , publically-owned firms , may have different objectives from those of the :

Easy
A Workers
B Subordinates
C Employees
D Shareholders
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D