Mathematics — All MCQs
1905 questions available
Q1001.Light takes about_____to reach Earth from the Sun?
Correct Answer: A
Light takes about8 Minutesto reach Earth from the Sun.
Q1002.There are twice as many boys as there are girls If 30% of the boys and 45% of the girls failed in the exams then what percentage of the class passed the exams?
Correct Answer: D
None of these is the result obtained by evaluating the expression in the question.
Q1003.P is 6 times greater than Q then by what per cent is Q smaller than P?
Correct Answer: D
None of these is the correct factual response to “P is 6 times greater than Q then by what per cent is Q smaller than P”.
Q1004.A Fort had provision of food for 150 men for 45 days. After 10 days, 25 men left the fort. The number of days for for which the remaining food will last is?
Correct Answer: C
A Fort had provision of food for 150 men for 45 days. After 10 days, 25 men left the fort. The number of days for for which the remaining food will last is 42.
Q1005.A worker is paid Rs.2130 for 6 days. If his total wage during a month is Rs.9230 find the number of days he worked in the month are?
Correct Answer: B
A worker is paid Rs.2130 for 6 days. If his total wage during a month is Rs.9230 find the number of days he worked in the month are 26.
Q1006.. Which of the following fractions is greater than 3/4 and less than 5/6?
Correct Answer: A
4/5 is the correct factual response to “. Which of the following fractions is greater than 3/4 and less than 5/6”.
Q1007.Current literacy rate in Pakistan is estimated?
Correct Answer: A
65% is the correct factual response to “Current literacy rate in Pakistan is estimated”.
Q1008.In Pakistan , annually sugar consumption per capita is estimated as?
Correct Answer: C
25kg is the correct factual response to “In Pakistan, annually sugar consumption per capita is estimated as”.
Q1009.Basin means_____?
Correct Answer: A
Basin meansDeep area of land.
Q1010.If A and B together can complete a piece of work in 15 days and B alone in 20 days, in how many days can A alone complete the work?
Correct Answer: A
60 is the correct factual response to “If A and B together can complete a piece of work in 15 days and B alone in 20 days, in how many days can A alone complete the work”.
Q1011.If x = 7 - 43 then find the value of x+(1 / x)?
Correct Answer: B
14 is the result obtained by evaluating the expression in the question.
Q1012.A school has only four classes that contain 10, 20, 30 and 40 students respectively. The pass percentage of these classes are 20%, 30% 60% and 100% respectively. Find the pass % ofthe entire school
Correct Answer: B
66% is the result obtained by evaluating the expression in the question.
Q1013.A person buy a shirt in 470 and sold in 540 find the approximate profit percentage?
Correct Answer: D
None of these (15%) is the result obtained by evaluating the expression in the question.
Q1014.Rs. 1200 is lent out at 5% per annum simple interest for 3 years. Find the amount after years?
Correct Answer: A
1380 is the correct factual response to “Rs. 1200 is lent out at 5% per annum simple interest for 3 years. Find the amount after years”.
Q1015.How much trade is carried through seas and oceans?
Correct Answer: C
90% is the correct factual response to “How much trade is carried through seas and oceans”.
Q1016.According to a time table a coach was due to leave a station at 22:55 and arrive at its destination at 06:05 the next day find the time taken for the journey
Correct Answer: B
7 hours 10 minutes is the correct factual response to “According to a time table a coach was due to leave a station at 22:55 and arrive at its destination at 06:05 the next day find the time taken for the journey”.
Q1017.If 54 is subtracted from three times a certain number the result is 36. Find the number?
Correct Answer: C
30 is the correct factual response to “If 54 is subtracted from three times a certain number the result is 36. Find the number”.
Q1018.9/11 + 5/7=?
Correct Answer: D
None of these is the correct factual response to “9/11 + 5/7=”.
Q1019.80% of 700 =____?
Correct Answer: C
80% of 700 =560.
Q1020.1/0.02=______?
Correct Answer: B
1/0.02=50.