Showing 1021–1040 of 5927

Q1021.Residual value is the:

Easy
A Value of the asset when it is purchased
B Value of the asset at the end of its useful life
C Cost of the asset
D Allocation of the cost
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1022.Inventory Period + Accounts Reeviable Preiod is called

Easy
A Cash cycle
B Operationg cycle
C Collective Cycle
D None of these
Inventions & Discoveries PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1023.Which item comes under financial activities in cash flow?

Easy
A Redemption of Preference Share
B Issue of Preference Share`
C Interest paid
D All of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1024.Cash budget include:

Easy
A Dividend payable
B Postal expenditure
C Issue of capital
D All of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1025.Which of the following is a revenue reserve?

Easy
A Security premium account
B Capital reserve
C Capital redemption reserve
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1026.is the phase of an audit where the auditor gathers samples to identify any material misstatements in the client's accounting records or other data

Easy
A Substanting testing
B Control testing
C Detective testing
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1027.Market control process consists:

Easy
A Formation of Performance standards
B Performance Appraisal
C Correcting Deviations
D All of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1028.Bank overdraft is a ____________.

Easy
A Current liability
B Contingent liability
C Current asset
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1029.Balance Sheet shows

Easy
A The financial performance at particular date
B the financial position at particular date
C The financial position for an accounting period
D the financial performance for an accounting period
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1030.The statement of cash flow clarifies cash flows according to:

Easy
A inflow and Outflow
B Operating, Investing, and Financing Activities
C Operating and non-operating Flows
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1031.Microeconomics theory is also known as:

Easy
A Price theory
B Surety theory
C Capital consumption theory
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1032.income statement is also known as :

Easy
A Statement of earnings
B Statement of balance Sheet
C Statement of income
D Statement of operations
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1033.The basic financial statements include:

Easy
A Statement of Cash Flows
B Statement of Retained Earnings
C Balance Sheet and Income Statement
D All of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1034.which statement shows the flow of cash and cash equivalents during the financial period:

Easy
A Statement of changes in equity
B Cash flow statement
C Balance Sheet
D income statement
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1035.Performance measurement is:

Easy
A The determination of improvement efforts
B The process of quantifying action
C The improvement of operations
D The planning and control of operations
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1036.Monopolistic competition differs from perfect competition primarily because:

Easy
A Monopolistic competition, firms can differentiate their products
B Perfect competition, firms can differentiate their products
C in monopolistic competition industry produces all of the market supply of goods
D none of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1037.The parties to joint venture are called:

Easy
A Principal and agent
B Friends
C Co-ventures
D Partners
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1038.A nationwide electronic funds transfer network which enables participating banksfincial institutions to distribute electronic credit and debit entries to bank accounts and to settle such entries is termed as :

Easy
A Clearing bank
B Clearing House
C Clearing Cheque
D Certificate of Deposits
World Economy & Finance PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1039.Undistributed profits are also known as:

Easy
A Corporate saving
B Retained earning
C General reserve
D All of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1040.The maximum amount beyond which a company is not allowed to raise funds by Issue of Share is :

Easy
A Issue Capital
B Reserve Capital
C Nominal capital
D Subscribed Capital
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C