Showing 1041–1060 of 5927

Q1041.The concept of reliability refers to:

Easy
A Objectivity of instrucitions
B Purpose of measurement
C Consistency of scores
D Uniformity of scoring
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1042.Financial planning for long term and seasonal expense is:

Easy
A Best
B Worst
C Aggresive
D Conservative
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1043.The capital budgeting in which we check in how many year initial investment is cover is called:

Easy
A Net present Value
B Internal rate of return
C Payback period
D Disocunted cash flow
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1044.Leadership motivates the people to work and not the power of money", this concept is related to

Easy
A Autocratic model
B Custodial model
C Supportive model
D Collegial model
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1045.Stock exchange is known as market for securities.

Easy
A Primary Market
B Secondary Market
C Capital Market
D Service value and monetary cost
World Economy & Finance PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1046.Right Shares are the shares

Easy
A Offered to the existing equity shareholers
B Issued by a newly formed company
C Legally issued to the public at large
D That have a right of redemption
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1047.Variable manufacturing overhead (VMOH) Fixed manufacturing overhead (FMOH) is a part of :

Easy
A Standard cost
B Manufacturing overhead cost
C Activity based cost
D Marginal overhead cost
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1048.The Largest artificial lake in the world in:

Easy
A Balkal lake
B Mead lake
C Kariba lake
D Superior lake
World Records & Firsts PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1049.Eiffel tower is located in which country :

Easy
A Germany
B France
C Italy
D US
Important Places & Landmarks PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1050.Which is the largest lake in Europe:

Easy
A Onega lake
B Garda lake
C Ladoga lake
D Como lake
World Records & Firsts PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1051.Which is the largest coral reef in the world:

Easy
A Mesoamerican reef
B Florida Keys reef
C Great Barrier reef
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1052.Which of the following is not one of Power Point's Views

Easy
A Outline View
B Slide Sorter
C Slide Show View
D none
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1053.What is the largest font size available in drop down menu of MS ord:

Easy
A 68
B 70
C 72
D 78
World Records & Firsts PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1054.The Process of removing unwanted part of an image is called:

Easy
A Hiding
B Cutting
C Cropping
D Bordering
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1055.Which of the following is not a vector quantity:

Easy
A Displacement
B Valocity
C Speed
D Accelaration
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1056.Our brain demands the most:

Easy
A Glucose
B Lactose
C Proteins
D vitamins
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1057.The amount of oxygen required to store your body to its normal resting level of metabolic function is called:

Easy
A EPOC
B Deficit Oxygen
C Lactate Threshold
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1058.Horticulture is the study of:

Easy
A Animals
B Insects
C Plants & Fruits
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1059.Chinese astronaut Wang Yaping is famous for:

Easy
A To walk in space
B To walk inmoon
C First Chinese women pilot
D None of these
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1060.What is the meaning of Apprehension:

Easy
A Depth
B Elongation
C Security
D Arrest
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D