Showing 1041–1060 of 1905

Q1041.What was the deadline of Kyoto Protocol for CO₂ limit upto 5.86% from 1990s to

Medium
A 2020
B 2004
C 2012
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: C

2012 is the correct factual response to “What was the deadline of Kyoto Protocol for CO₂ limit upto 5.86% from 1990s to”.

Q1042.In 2019-20 Australian bush fire season is named as

Medium
A Dark Summer
B Black Summer
C White Summer
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: B

Black Summer is the correct factual response to “In 2019-20 Australian bush fire season is named as”.

Q1043.Wind always blows from area of

Medium
A Low pressure to high pressure
B High pressure to low pressure
C Only low pressure
D None of these
Geometry & Mensuration PMS 2022

Correct Answer: B

High pressure to low pressure is the correct factual response to “Wind always blows from area of”.

Q1044.In an examination 1100 boys and 900 girls appeared 50% of the boys and 40% of the girls passed The Fail percentage is

Medium
A 0.545
B 0.455
C 0.45
D 0.605
Percentage, Ratio & Average PMS 2022

Correct Answer: A

In an examination 1100 boys and 900 girls appeared 50% of the boys and 40% of the girls passed The Fail percentage is 54.5%.

Q1045.The World Water day is celebrated every year on

Medium
A 3/22/2026 12:00:00 AM
B 3/23/2026 12:00:00 AM
C 4/22/2026 12:00:00 AM
D 4/23/2026 12:00:00 AM
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: A

March 22 is the correct factual response to “The World Water day is celebrated every year on”.

Q1046.India represents what percent of South Asia Population

Medium
A 0.4
B 0.55
C 0.7
D 0.2
Percentage, Ratio & Average PMS 2022

Correct Answer: C

70% is the correct factual response to “India represents what percent of South Asia Population”.

Q1047.If 44x+1=1/64,then the value of x is

Medium
A
B -1
C
D
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

If 44x+1=1/64,then the value of x is -1.

Q1048.There are 56 boys in a class of 140 students. What percent of the students are boys?

Medium
A
B
C 0.4
D
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: C

40% is the correct factual response to “There are 56 boys in a class of 140 students. What percent of the students are boys”.

Q1049.The original amount 5000 is increased by 6000 in 4 years, How much percent increased per year?

Medium
A 0.04
B 0.05
C 0.06
D 0.07
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: B

5% is the correct factual response to “The original amount 5000 is increased by 6000 in 4 years, How much percent increased per year”.

Q1050.What is the power capacity of the Diamer Bhasha Dam?

Medium
A 1000 MW
B 3500 MW
C 4000 MW
D 4500 MW
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The power capacity of the Diamer Bhasha Dam is 4500 MW.

Q1051.The angel of elevation of a ladder leaning against a wall is 60 and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

Medium
A 4.6 m
B 9.2 m
C 10.2 m
D 16.6 m
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

9.2 m is the correct factual response to “The angel of elevation of a ladder leaning against a wall is 60 and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:”.

Q1052.1200 in lend out at 5% per annum simple interest for 3 years. Find the amount after 3. years?

Medium
A 1320
B 1380
C 1350
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2022

Correct Answer: B

1380 is the correct factual response to “1200 in lend out at 5% per annum simple interest for 3 years. Find the amount after 3. years”.

Q1053.Chakrawarti Raja Gopalachari Formula Presented in:

Medium
A 16132
B 16193
C 16163
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

April 1944 is the correct factual response to “Chakrawarti Raja Gopalachari Formula Presented in:”.

Q1054.How much percentage Housing contributes to Pakistan GDP?

Medium
A 0.025
B 0.01
C 0.015
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: A

2.5% is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q1055.Objective Resolution was passed in?

Medium
A 12/3/1949 12:00:00 AM
B 7/3/1949 12:00:00 AM
C 5/3/1949 12:00:00 AM
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

12-03-1949 is the correct factual response to “Objective Resolution was passed in”.

Q1056.War of Independence started in?

Medium
A 10 May 1857
B 20 May 1857
C None 30 May 1857 of these
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

10 May 1857 is the correct factual response to “War of Independence started in”.

Q1057.Queen Khizran was the wife of.

Medium
A Kousar
B A1 Mehdi
C A1 Ateeb
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

A1 Mehdi is the correct factual response to “Queen Khizran was the wife of.”.

Q1058.How many votes are required to amend 1962 constitution

Medium
A 1/2/2026 12:00:00 AM
B 2/3/2026 12:00:00 AM
C 1/4/2026 12:00:00 AM
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of votes are required to amend 1962 constitution is 2/3.

Q1059.When election 2018 held in Pakistan

Medium
A 5/11/2018 12:00:00 AM
B 7/25/2018 12:00:00 AM
C `25 June 2018
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

25 July 2018 is the correct factual response to “When election 2018 held in Pakistan”.

Q1060.How many votes are required to table no confidence motion :

Medium
A 0.1
B 0.2
C 0.3
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of votes are required to table no confidence motion : is 20%.