Showing 1061–1080 of 5927

Q1061.I helped him. Here I is:

Easy
A Verb
B Ojbject
C Subject
D Adjective
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1062.Which of the following is correctly punctuated?

Easy
A That's anyone's guess.
B The library lost all its books.
C That car is not your's.
D That car is not their's.
Books, Authors & Literature PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1063.Change voice please pick it up.

Easy
A let it be picked up.
B You are requested to pick it up.
C Let me picked it up
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1064.My friend and I are going to party. Here I is:

Easy
A Subjective Case
B Genitive Case
C Objective Case
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1065.What is the sum of the first 5 composite numbers:

Easy
A 25
B 33
C 37
D 43
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1066.A Sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years.

Easy
A Rs. 650
B Rs. 690
C Rs. 698
D Rs. 700
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1067.If two times A is equal to three times of B and also equal to four times of C, then A:B:C is:

Easy
A 2:3:4
B 3:4:2
C 4:6:3
D 6:4:3
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1068.Who among the following accepted Din-i-Ilahi:

Easy
A Todermal
B Tansen
C Birbal
D Man Singh
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1069.Who stood against Akbar Din-i-Ilahi:

Easy
A Shah Wali Ullah
B Sheikh Sirhindi
C Sir Syed Ahmad Khan
D Aurangzeb
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1070.Who wrote "The Loyal Muhammadans of India":

Easy
A Sir Muhammad Zafar Ullah Khan
B Rehmat Ali
C Fazal-ul-Haq
D Sir Syed Ahmad Khan
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1071.Central National Muhammadans Association was a political Organization founded by Sir Ameer Ali in:

Easy
A 1875
B 1876
C 1877
D 1878
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1072.Ahmad Shah Abdali launched his early invasion against:

Easy
A Mughals
B Sikhs
C Marhattas
D British
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1073.Working with Zia book was written by:

Easy
A Aysha Jalal
B Stanley Wolpert
C K.M Arif
D Ishtiaq Ahmad
Books, Authors & Literature PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1074.Where is the British Library is situated:

Easy
A Paris
B London
C Washington
D New York
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1075.FAO stands for:

Easy
A Food and Agriculture Organization
B Financial and Agriculture Organization
C Food and Assurance Organization
D None of these
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1076.The research study is an eye-opener and attempts to acquaint us with the problem of poor nations,

Easy
A attempted to acquaint
B attempts at acquainting
C attempt at acquaint
D attempting to acquaint
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1077.Which of the following become first Arab country to launch Mars probe:

Easy
A Qatar
B UAE
C Saudi Arabia
D Iran
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1078.US President Joe Biden also served as ____ in US.

Easy
A Pentagon Chief
B Speaker of Congress
C Vice President
D Chief Judge
World Politics & Government PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1079.Six days Arab-Israel war won by:

Easy
A Jordan
B Syria
C Egypt
D Israel
Important Dates & Events PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1080.Who is known as Father of Geometry:

Easy
A Euclid
B Pythagoras
C Rutherford
D None of these
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: A