Showing 1081–1100 of 4795

Q1081.Which of the following is a shortcut key to close a document

Easy
A CTRL+W
B CTRL+E
C CTRL+H
D CTRL+J
MS Word Shortcut Keys PPSC 2022

Correct Answer: A

CTRL+W is a shortcut key to close a document.

Q1082.You cannot link excel worksheet data to a word document?

Easy
A With a hyperlink
B With the right drag method
C With the copy and paste special commands
D With the copy and paste buttons on the standard toolbar
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: D

With the copy and paste buttons on the standard toolbar is the correct factual response to “You cannot link excel worksheet data to a word document”.

Q1083.Which key is used to create chart in excel?

Easy
A F5
B F2
C F11
D F3
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: C

F11 is used to create chart in excel.

Q1084.A floppy disk contains?

Easy
A sectors
B circular tracks
C Both circular tracks and sectors
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Both circular tracks and sectors is the correct factual response to “A floppy disk contains”.

Q1085.______is used to print the document and store software in the computer?

Easy
A Installation
B Default
C Processing
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of theseis used to print the document and store software in the computer.

Q1086.The price of printer is Rs 150000 and is depreciated 4% annually. What is the price of printer after 3 years?

Easy
A 132710
B 131699
C 133766
D 135076
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

132710 is the correct factual response to “The price of printer is Rs 150000 and is depreciated 4% annually. What is the price of printer after 3 years”.

Q1087.Which file stored in computer that perform functions quickly while browsing?

Easy
A Cache
B Exe
C Cookies
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Cache is the correct factual response to “Which file stored in computer that perform functions quickly while browsing”.

Q1088.Which is represented from high level to low level in C++, COBOL, JAVA etc

Easy
A Firmware
B Hardware
C Software
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: C

Software is the correct factual response to “Which is represented from high level to low level in C++, COBOL, JAVA etc”.

Q1089.A computer on internet is identified by?

Easy
A HTTP
B IP address
C HTML
D None of these
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: B

A computer on internet is identified by IP address.

Q1090.Slide sorter of PowerPoint is available on menu?

Easy
A Insert
B View
C File
D None of these
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: B

View is the correct factual response to “Slide sorter of PowerPoint is available on menu”.

Q1091.Memory which contain information on computer and cannot change?

Easy
A RAM
B ROM
C ERAM
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: B

ROM is the correct factual response to “Memory which contain information on computer and cannot change”.

Q1092.Which of the following software is used for presentation for communication purposes?

Easy
A Excel
B PowerPoint
C Word
D None of these
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: B

PowerPoint is used to presentation for communication purposes.

Q1093.Who invented computer?

Easy
A Alan Turing
B Charles Babbage
C Bill Gates
D None of these
Computer Networks PPSC 2022

Correct Answer: B

Charles Babbage is the correct factual response to “Who invented computer”.

Q1094.Internet Explorer is a type of?

Easy
A Compiler
B Browser
C Operating system
D None of these
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: B

Browser is the correct factual response to “Internet Explorer is a type of”.

Q1095.MS office is a software?

Easy
A Deep curve
B Horizontal market
C Freeware
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Horizontal market is the correct factual response to “MS office is a software”.

Q1096.You can check the conditions against when applying conditional formatting?

Easy
A Cell value
B Formula
C A and B
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

A and B is the correct factual response to “'You can check the conditions against when applying conditional formatting”.

Q1097.PM Imran khan launchedmobile app on Jan 6, 2020 to control drug abuse?

Easy
A Zindagi app
B Safe Citizen app
C Dangers of drug app
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Zindagi app is the correct factual response to “PM Imran khan launchedmobile app on Jan 6, 2020 to control drug abuse”.

Q1098.A computer program that translates one program, instruction at a time into machine language is called?

Easy
A CPU
B Interpreter
C Compiler
D None of these
Computer Networks PPSC 2022

Correct Answer: B

A computer program that translates one program, instruction at a time into machine language is called Interpreter.

Q1099.Which one is the result of the output given by a computer?

Easy
A Information
B Data
C Data Instruction
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: A

Information is the result of the output given by a computer.

Q1100.An application program that allow a user to set page number and spell check of document is known as?

Easy
A WordPad
B Notepad
C Word processor
D All of these
MS Word PPSC 2022

Correct Answer: C

An application program that allow a user to set page number and spell check of document is known as Word processor.