Showing 1081–1100 of 5927

Q1081.Lal Suhanra National Park established in:

Easy
A 1968
B 1972
C 1976
D 1991
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1082.Hegel thought process were based on:

Easy
A Thinking
B Material Exchange
C Both A & B
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1083.The Term 'double fault' is associated with:

Easy
A Baseball
B Golf
C Tennis
D Bridge
Important Places & Landmarks PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1084.The Fifth Fleet of USA is located in:

Easy
A Syria
B Bahrain
C Italy
D Qatar
International Cities & Capitals PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1085.Strait of Malacca is the main shipping channel between Indian and Pacific Oceans. It is located between:

Easy
A Indonesia & Malaysia
B South Korea & North Korea
C England & France
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1086.Jahngir Khan was associated with which game:

Easy
A Cricket
B Squash
C Hockey
D Badminton
Sports GK PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1087.Great Salt Lake is located in ?

Easy
A Arizona, US
B Utah, US
C Florida, US
D Colorado, US
International Cities & Capitals PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1088.Great Bear Lake is located in ?

Easy
A Germany
B Italy
C Canada
D USA
International Cities & Capitals PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1089.Nanga Parbat is in which mountain range ?

Easy
A Koh-e-Safaid
B Karakoram
C Hindu Kush
D Himalayas
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1090.'Black death' is a name given to ?

Easy
A Cholera
B Cancer
C Plague
D Malaria
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1091.Solid can be converted directly to the gaseous state. This process is known as ?

Easy
A Sulfuric acid
B Sublimation
C Condensation
D Acetic Acid
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1092.The acid used in a car battery is ?

Easy
A Sulfuric acid
B Nitric acid
C Hydrochloric acid
D Acetic Acid
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1093.Which theory revolutionized the idea of Space and Time?

Easy
A Theory of special relativity
B Classical field theory
C Classical mechanics
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1094.A part of a word that can be pronounced separately ?

Easy
A Sibilant
B Particle
C Syllable
D Letter
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1095.They had worked hard, so they passed the exam. The type of sentence is?

Easy
A Complex
B Simple
C Compound
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1096.The following question, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words Stickler: Insist ?

Easy
A Trickster: Risk
B Laggard: Outlast
C Braggart: Boast
D Haggler: Concede
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1097.Glutton for punishment means ?

Easy
A Conform
B Masochist
C Sadist
D Normal
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1098.The average age of A, B, C, D and E is 40 years. The average age of A and B is 35 years and the average of C and D is 42 years. age of E is?

Easy
A 45 years
B 48 years
C 46 years
D 42 years
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1099.What side of Earth receives the most rain during ?

Easy
A east
B North
C West
D South
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1100.Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus is the Director General of which organization ?

Easy
A UNICEF
B WHO
C WWF
D UNFPA
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: B