Showing 1101–1120 of 5927

Q1101.Who is the current Managing Director of the International Monetary Fund?

Easy
A Rodrigo de Rato
B Kristalina Georgieva
C Christine Lagarde
D Dominique Strauss-Kahn,
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1102.Hubbard Glacier is located in ?

Easy
A Europe
B North America
C South America
D Asia
International Cities & Capitals PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1103.In which year Ojhri camp tragedy occurred?

Easy
A 10th April, 1988
B 10th May, 1988
C 10th June, 1988
D 10th August, 1988
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1104.How many Round Table Conferences were held in 1930s?

Easy
A Four
B One
C Two
D Three
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1105.Kot Diji fort built by which dynasty?

Easy
A Soomras
B Tarkhans
C Talpur
D Sammas
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1106.Arya Samaj was founded in?

Easy
A 1885
B 1870
C 1875
D 1880
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1107.The Shabistan-e-Iqbal is the largest and best-preserved of the residences of the imperial?

Easy
A Sarem
B Harem
C Qasem
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1108.SEZ stands for?

Easy
A Special Extra Zila
B Special Economic Zone
C Specific Export Zone
D Singapore Export Zone
World Economy & Finance PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1109.Michael Jordan belongs to which sports?

Easy
A Polo
B Basket Ball
C Tennis
D Football
Sports GK PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1110.G-15 is a group of?

Easy
A Developed countries
B Non-aligned countries
C Developing countries
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1111.Izmir is the third largest city of?

Easy
A Kuwait
B Azerbaijan
C Turkey
D Egypt
World Records & Firsts PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1112.Which is the longest war in Americanatary

Easy
A Vietnam War
B War in Afghanistan
C Iraq War
D American Civil War
World Records & Firsts PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1113.AUKUS is an agreement intended:

Easy
A It is a trilateral security agreement
B To improve nuclear submarines of Australia
C Both A and B
D None of these
International Treaties & Agreements PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1114.The Himalayas, Alps, Andes and Rockies are examples of which kind of mountains:

Easy
A Fold mountains
B Volcanic mountains
C Block mountains
D Glaxier mountains
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1115.Alpine glacier is also known as:

Easy
A Piedmont glacier
B Vallay glacier
C Trango glacier
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1116.Which among the following planets has snow-capped mountains?

Easy
A Mars
B Pluto
C Saturn
D Jupiter
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1117.Which among following is not associated with spelling dialogue box?

Easy
A Edit
B Ignore
C Ignore All
D Change
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1118.What is a light pen?

Easy
A Mechanical Input Device
B Optical Input Device
C Electronic Input Device
D Optical Output Device
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1119._________ was the first to develop the binomial theorem.

Easy
A Muhammad ibn Musa al-Khwarizmi
B Omar Khayyam
C Al-Beruni
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1120.Robert Bunsen invented:

Easy
A Bunsen Burner
B Bunsen Micrometer
C Bunsen Compass
D None of these
Inventions & Discoveries PPSC 2023

Correct Answer: A