Showing 1121–1140 of 4795

Q1121.In Powerpoint page means:

Easy
A Page
B Slide
C Sheet
D None of these
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: B

Slide is the correct factual response to “In Powerpoint page means:”.

Q1122.Which type of code is used in computer language :

Easy
A Systematic
B Decimal
C Binary
D NOne of these
Computer Networks PPSC 2022

Correct Answer: C

Binary is the correct factual response to “Which type of code is used in computer language :”.

Q1123.A search engine used software called ___ to search documents on internet.

Easy
A Wikipedia
B Dark web
C Spider
D None of these
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: C

A search engine used software called Spider to search documents on internet..

Q1124.____is used to check from one web to another.

Easy
A Browser
B Surfing
C Navigation
D All of them
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: D

All of themis used to check from one web to another..

Q1125.What is the name of the operating system that reads and reacts in terms of actual time:

Easy
A Quick response system
B Real Time System
C Time sharing system
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The name of the operating system that reads and reacts in terms of actual time: is Real Time System.

Q1126.Which are low level computer language :

Easy
A Machine
B Assembly
C Both A and B
D None of these
Computer Networks PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A and B is the correct factual response to “Which are low level computer language :”.

Q1127.Boko Haram is a:

Easy
A Nigerian terrorist group
B Shipping Company
C Hindu Sect
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: A

Nigerian terrorist group is the correct factual response to “Boko Haram is a:”.

Q1128.Memory which contain information on computer and cannot change

Easy
A RAM
B ROM
C ERAM
D None of these
Computer Basics PMS 2022

Correct Answer: B

ROM is the correct factual response to “Memory which contain information on computer and cannot change”.

Q1129.Which file stored in computer that perform functions quickly while browsing

Easy
A Cache
B Exe
C Cookies
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: A

Cache is the correct factual response to “Which file stored in computer that perform functions quickly while browsing”.

Q1130.Which is represented from high level to low level in C++, COBOL, JAVA etc.

Easy
A Hardware
B Firmware
C Software
D None of these
Computer Basics PMS 2022

Correct Answer: C

Software is the correct factual response to “Which is represented from high level to low level in C++, COBOL, JAVA etc.”.

Q1131.A computer on internet is identified by

Easy
A IP address
B HTTP
C HTML
D None of these
Internet & Web PMS 2022

Correct Answer: A

A computer on internet is identified by IP address.

Q1132.Slide sorter menu of PowerPoint is available on menu.

Easy
A Insert
B View
C File
D None of these
MS PowerPoint PMS 2022

Correct Answer: B

View is the correct factual response to “Slide sorter menu of PowerPoint is available on menu.”.

Q1133.Blank DVDs on which data can be erased and rewritten are identified as

Easy
A DVD+WR
B DVD+RW
C DVD+R
D DVD+W
Computer Networks PMS 2022

Correct Answer: B

DVD+RW DVDs on which data can be erased and rewritten are identified as.

Q1134.The Function is a _____ which can calculate the values given in a specific order

Easy
A Program
B predefined Formula
C Software
D None of these
Computer Basics PMS 2022

Correct Answer: B

The Function is a predefined Formula which can calculate the values given in a specific order.

Q1135.The India's current president is

Easy
A Pranab Mukherjee
B Venkalah Nadu
C patel
D Ram Nath Kovind
Computer Basics PMS 2022

Correct Answer: D

The India's current president is Ram Nath Kovind.

Q1136.To direct delete all without putting it in recycle bin we use which option.

Easy
A Delete
B Format
C Remove
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Delete is the correct factual response to “To direct delete all without putting it in recycle bin we use which option.”.

Q1137.It is a computer's central communications backbone connectivity point which all components and external peripherals connected

Easy
A CPU
B Monitor
C Motherboard
D RAM
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: C

Motherboard is the correct factual response to “It is a computer's central communications backbone connectivity point which all components and external peripherals connected”.

Q1138.How many worksheets are there in Excel by default:

Easy
A 1
B 3
C 5
D 7
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of worksheets are there in Excel by default: is 03.

Q1139.What is the storage capacity of a CD ROM?

Easy
A 500 mb
B 680 mb
C 800 mb
D 1000 mb
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: B

The storage capacity of a CD ROM is 680 mb.

Q1140.Which of the following is the "bird flu virus"?

Easy
A Rhino virus
B H5N1
C HIV
D Hemophilic
Computer Security PPSC 2022

Correct Answer: B

H5N1 is the "bird flu virus".