Showing 1121–1140 of 5927

Q1121.Which compound is the most soluble in water?

Easy
A Salt
B Sugar
C Camphor
D Suphur
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1122.Most metals at room temperature is in the form of:

Easy
A Solid
B Liquid
C Gas
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1123.The total capacity of lungs is about:

Easy
A 2 liters
B 4 liters
C 6 liters
D 8 liters
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1124.Which Pakistani Poet Got "Lenin Prize"?

Easy
A Habib Jalil
B Faiz Ahmad Faiz
C Ahmad Faraz
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1125.The another word for pros and cons is:

Easy
A For and Against
B Bitter conflict
C Diverging Views
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1126.I am sure I have met your brother before. Here before is:

Easy
A Verb
B Adjective
C Adverb
D Noun
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1127.Change Voice: Whom did the rich help.

Easy
A Whom the rich has helped
B Whom the rich was helped
C Whom the rich have helped
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1128.Change Voice: He is writing a book.

Easy
A A book has been written by him.
B A book is being written by him.
C A book was being written by him.
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1129.The sum of ages of father and son is 50 years. If ten years ago the father age was 9 times the age of his son, then the present age of father is:

Easy
A 35 years
B 37 years
C 39 years
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1130.What is the LCM of 6th and 7th term in an =3n+2

Easy
A 360
B 460
C 520
D 620
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1131.What is the value of compound interest after n years:

Easy
A A =P(1-r/n)^n+1
B A =P(1+r/n)^n
C A =P(1-r/n)^n
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1132.Who is the current Chief of Air Staff?

Easy
A Sohail Aman
B Zaheer Ahmad Babar
C Mujahid Anwar Khan
D None of these
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1133.How many times Mahmud of Ghazni attacked on India:

Easy
A 13 times
B 15 times
C 17 times
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1134.The deposits of copper, gold and silver have been discovered at:

Easy
A Aghari
B Dadhak
C Dakhni
D Saindak
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1135.What is the age of Retirement of Supreme Court Judges?

Easy
A 60
B 62
C 65
D 66
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1136.East India Company established in:

Easy
A 1500
B 1550
C 1600
D 1650
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1137.Mahmud of Ghazni attacked India in which century:

Easy
A 10th Century
B 11th Century
C 12th Century
D 13th Century
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1138.Who signed the Atlantic Charter in August 1941?

Easy
A Franklin Roosevelt and Winston Churchill
B Winston Churchill and Harry Truman
C Clament Attlee and Franklin D. Roosevelt
D Neville Chamberlain and Harry Truman
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1139.The city constructed on the bank of the river Tigris is

Easy
A Basra
B Najaf
C Tehran
D Baghdad
World Economy & Finance PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1140.Who was the first Malaysian Prime Minister who worked for their freedom from British?

Easy
A Tunku Abdul Rahman
B Mahatir Muhammad
C Abdul Razzak Hussain
D Najib Razzak
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: A