Showing 1161–1180 of 4795

Q1161.HTTP stands for ________

Easy
A Hypertext Transfer Protocol
B Hypertext Transfer Processor
C High Transfer Protocol
D None of these
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: A

HTTP stands for Hypertext Transfer Protocol.

Q1162.Which part of computer connects with motherboard and give power to different parts ;

Easy
A CPU
B Power Supply
C RAM
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: B

Power Supply is the correct factual response to “Which part of computer connects with motherboard and give power to different parts ;”.

Q1163.A collection of interrelated file in computer is a

Easy
A File manager
B Field
C Database
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Database is the correct factual response to “A collection of interrelated file in computer is a”.

Q1164.Which of the following execute instructions .

Easy
A Motherboard
B Hard disk
C CPU
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: C

CPU is the correct factual response to “Which of the following execute instructions.”.

Q1165.What is extension of power point presentation of file?

Easy
A .pp
B .xls
C .ptb
D .ppt
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: D

Extension of power point presentation of file is.ppt.

Q1166.Cyber Warfare is

Easy
A Install Spyware (not all of these)
B to destroy infrastructure
C to use technology for development.
D All of these
Computer Security PPSC 2022

Correct Answer: D

Cyber Warfare is All of these.

Q1167.Which among the following is the fastest memory component in a computer ?

Easy
A Cache
B Hard disks
C RAM
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: A

Cache is the correct factual response to “Which among the following is the fastest memory component in a computer”.

Q1168.______ is used to accelerate beam of charged particles .

Easy
A Transistor
B Amplifier
C Cyclotrone
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Cyclotrone is used to accelerate beam of charged particles..

Q1169.In which part of computer execution of instructions done :

Easy
A ALU
B Control Unit
C Main Memory
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: B

Control Unit is the correct factual response to “In which part of computer execution of instructions done :”.

Q1170.In MS power point we can go to next slide by :

Easy
A Enter button
B Mouse
C Space bar
D All of these
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “In MS power point we can go to next slide by :”.

Q1171.In computer disk storage is a sub division on a magnetic disk or optical disk is called _____.

Easy
A Track
B Rom
C Sector
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: C

In computer disk storage is a sub division on a magnetic disk or optical disk is called Sector..

Q1172.Minimum and maximum font size in MS word is :

Easy
A 6500
B 8,72
C 6,75
D None of these
MS Word PPSC 2022

Correct Answer: B

8,72 is the correct factual response to “Minimum and maximum font size in MS word is :”.

Q1173.Minimum and maximum size of font in MS Word is:

Easy
A 6500
B 8,72
C 6,75
D none of these
MS Word PPSC 2022

Correct Answer: B

8,72 is the correct factual response to “Minimum and maximum size of font in MS Word is:”.

Q1174.In which part of computer execution of instructions done:

Easy
A ALU ( Arithmetic and Logic Unit)
B Control Unit
C Main Memory
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: B

Control Unit is the correct factual response to “In which part of computer execution of instructions done:”.

Q1175.In MS PowerPoint we can go to next slide by:

Easy
A Enter Button
B Mouse
C Spacebar
D All of these
MS PowerPoint PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “In MS PowerPoint we can go to next slide by:”.

Q1176.In computer disk storage is a sub division on a magnetic disk or optical disk called ____________

Easy
A Track
B Rom
C Sector
D None of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: C

In computer disk storage is a sub division on a magnetic disk or optical disk called Sector.

Q1177.Corona virus originate from which city of china

Easy
A Beijing
B wuhan
C Ghuangzhou
D NOne of these
Computer Security PPSC 2022

Correct Answer: B

Wuhan is the correct factual response to “Corona virus originate from which city of china”.

Q1178.For the spreadsheet which software is used?

Easy
A MS Word
B MS Excel
C MS Power Point
D MS Access
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: B

MS Excel is the correct factual response to “For the spreadsheet which software is used”.

Q1179.F 12 key in MS Word is used for:

Easy
A Save
B Save as
C Restore
D None of these
MS Word PPSC 2022

Correct Answer: B

Save as is the correct factual response to “F 12 key in MS Word is used for:”.

Q1180.Which of the following is a search engine?

Easy
A Yahoo
B Google
C Ask
D None of these
Internet & Web PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is a search engine.