Showing 101–120 of 4795

Q101.Oracle was Co-founded by?

Hard
A Larry Ellison
B Larry page
C Tim Berners Lee
D None of these
Computer History PPSC 2026

Correct Answer: A

Q102.Which chart shows changes over time?

Hard
A Pie Chart
B Graph Chart
C Line Chart
D None of these
MS Excel PPSC 2026

Correct Answer: C

Q103.Is a fundamental Data structure in computer science that stores a collection of elements, typically of the same data type in contiguous memory location?

Hard
A Data Array
B Data Storage
C Data Recovery
D None of these
Computer Terminology PPSC 2026

Correct Answer: A

Q104.Monitor having the option of angle view?

Hard
A CRT
B CBT
C LCD
D None of these
Computer Basics PPSC 2026

Correct Answer: A

Q105.ARP Stands for?

Hard
A Address Resolution Protocol
B Address Resolve Protocol
C Address Resolve Point
D None of these
Computer Networks PPSC 2026

Correct Answer: A

Q106.What is the maximum number of slides are allowed in PowerPoint?

Hard
A Hundred
B Thousand
C Unlimited
D None of these
MS PowerPoint PPSC 2026

Correct Answer: C

Q107.Which Humanoid AI is able to handle the upper body?

Hard
A Helix Humanoid
B Optimus Gen
C Figure 3D
D Neo
Computer Terminology PPSC 2026

Correct Answer: A

Q108.Drum printers belong to which of the following category?

Medium
A Ink jet printer
B Laser printer
C Line printer
D None of these
Computer Basics CSS 2026

Correct Answer: C

Drum printers are a type of line printer that print an entire line of text at once.

Q109.Machine learning is sub area of:

Easy
A Hardware Engineering
B Artificial intelligence
C Cyber forensics
D None of these
Computer Terminology CSS 2026

Correct Answer: B

Machine learning is a sub-field of Artificial Intelligence.

Q110.Themes in a presentation are inserted from which tab of MS powerpoint:

Easy
A Home tab
B Follow Tab
C Option Tab
D Design Tab
MS PowerPoint PPSC 2024

Correct Answer: D

Q111.Digital computer was invented by:

Easy
A George W. Bush
B Charles smith
C Charles baggage
D John Vincent Atanasoff
Computer History PPSC 2024

Correct Answer: D

Q112.To insert a hyperlink:

Easy
A Ctrl+K
B Insert> hyper link
C both
D none
MS Word Shortcut Keys PPSC 2024

Correct Answer: C

Q113.Which is used to enter current date and time in excel:

Easy
A Today()
B Date()
C Now()
D Time()
MS Excel PPSC 2024

Correct Answer: C

Q114.reply all means in email:

Easy
A reply all questions
B reply all answers
C reply to all recipient
D All of these
Internet Services & Communication PPSC 2024

Correct Answer: C

Q115.Bagal mai chori Moo ma Ram Ram in English:

Easy
A all you see isn't right
B there is evil as well as good
C thare are no saints
D all that goes to church are not saint
Computer Basics PPSC 2024

Correct Answer: D

Q116.How to Save Presentation in Power Point

Easy
A Ctrl S
B Ctrl N
C Ctrl C
D Ctrl X
MS PowerPoint PPSC 2024

Correct Answer: A

Q117.Short key for Center alignment:

Easy
A Ctrl S
B Ctrl N
C Ctrl C
D Ctrl E
MS Word Shortcut Keys PPSC 2024

Correct Answer: D

Q118.Which key is used to open Font and Replace dialog box

Easy
A Ctrl H
B Ctrl N
C Ctrl C
D Ctrl E
MS Word Shortcut Keys PPSC 2024

Correct Answer: A

Q119.Which alignment is used to make balance from left and right side:

Easy
A Center
B Left
C Justify
D Right
Computer Networks PPSC 2024

Correct Answer: C

Q120.Purpose of Match function in excel:

Easy
A returns the relative position of an item in an array that doesn'tmatches a specified value
B returns the irrrelative position of an item in an array that matches a specified value
C returns the relative position of an item in an array that matches a specified value
D None of These
MS Excel PPSC 2024

Correct Answer: C