Showing 1201–1220 of 5927

Q1201.What is the Indirect sentence of this? He said, "I cannot drive them home".

Easy
A He said that he can't drive them home.
B He said that he couldn't drive them home.
C He asked you couldn't drive them home.
D
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1202.What was the original (real) name of Abu Jahal?

Easy
A Amr bin Hisham (Amr bin Hakam / Omr bin Hasham)
B Salam bin Hakam
C Amr bin Ummayah
D
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1203.Among whom was the Meesaq-e-Madina (Charter of Medina) concluded?

Easy
A Muslims and Christians
B Muslims and Jews
C Muslims, Jews, and Other Non-Muslims
D Muslims and non-Arabs
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1204.Who was appointed first secretary of the Board of Trustees of Aligarh College?

Easy
A Hakeem Ajmal Khan
B Sir Syed Ahmed Khan
C Nawab Viqar-ul-Mulk
D Raja Ghazanfar Ali Khan
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1205.The historic garden of Lahore "Shalimar Bagh" was built by:

Easy
A Akbar
B Jahangir
C Shah Jahan
D Zaib-U-Nissa
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1206.The founder of 'Zimidar' (Zamindar Newspaper) was:

Easy
A Chaudhry Rehmat Ali
B Maulana Muhammad Ali Johar
C Maulana Abul Kalam Azad
D Maulana Zafar Ali Khan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1207.Under the era of which personality was the Price Control System instituted?

Easy
A Alauddin Khilji
B Akbar the Great
C Sher Shah Suri
D Ghiyath al-Din Tughluq
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1208.Boshphorus strait connects the black Sea with

Easy
A The AegeanSea
B The Red Sea
C The Marmara Sea
D The Arabian Sea
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1209."Pir Punjal Hill" is a part of which range?

Easy
A Himalaya
B Hindukush
C Karakoram
D Koh-i- Sultan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1210.The largest glacier in the southern Hemisphere outside Antarctic is:

Easy
A Upsala Glacier (South America)
B Lambert-Fisher Glacier (Antarctica)
C Fedchenko Glacier (Tajikistan)
D Bruggan Glacier (Chile)
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1211.Which of the following is a data base management system?

Easy
A Window
B Oracle
C Dos
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1212.Among whom was the Meesaq-e-Madina concluded?

Easy
A Muslims and Christians
B Muslims and Jews
C Muslims, jews and Other Non-Muslims
D Muslims and non-Arabs
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1213.The founder of 'Zimidar' (Newspaper) was:

Easy
A Chauhdary Rehmat Ali
B Maulana Muhammad Ali Johar
C Maulana Abu Kalam Azad
D Maulana Zafar Ali Khan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1214.Under the Era of which personality, The Price Control System instituted?

Easy
A Alauddin Khilji
B Akbar the Great
C Sher Shah Suri
D Ghiyath al-Din Tughluq
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1215.Hoover, one of the most beautiful dams in the world is located in:

Easy
A Canada
B England
C USA
D France
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1216.Buenos Aires is city of:

Easy
A Argentina
B Brazil
C Chile
D USA
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1217.Chichen Itza is situated in:

Easy
A USA
B Canada
C Mexico
D UK
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1218.Turkey, Syria, Lebanon, and Israel share:

Easy
A Arabian Sea
B Caspian Sea
C Red Sea
D Mediterranean Sea
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1219.The famous Adam's Peak, which is venerated by Christians, Muslims, Buddhists, and Hindus is located in:

Easy
A Syria
B Turkey
C Malaysia
D Sri Lanka
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1220.The territorial claim over the island of Abu Musa is disputed between:

Easy
A Iraq and Iran
B Iran and UAE
C Iran and Oman
D Kuwait and Iraq
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B