Showing 1221–1240 of 2791

Q1221.Which of the following illustrates the restaurant critic's opinion of the food at Dilly's Deli?

Medium
A "At Dilly's, you sit at one of four long tables."
B "At lunchtime, Dilly's Deli is so crowded, I wondered when the fire marshal had last visited the establishment."
C "After I had tasted all of the food on my plate, I rose to leave, whereupon one of the people working behind the counter yelled at me to clean up after myself."
D "Throwing away that plate of food was the most enjoyable part of dining at Dilly's."
Analogy & Comprehension CSS 2024

Correct Answer: D

Correct answer is D: "Throwing away that plate of food was the most enjoyable part of dining at Dilly's."

Q1222.The main purpose of the restaurant review is to:

Medium
A Tell people about the presence of truck drivers at Dilly's Deli.
B Make fun of couples who argue in public.
C Recommend the hamburger steak special.
D Warn people that Dilly's Deli is not a pleasant place to eat.
Analogy & Comprehension CSS 2024

Correct Answer: D

Correct answer is D: Warn people that Dilly's Deli is not a pleasant place to eat.

Q1223.Role of the 'fire marshal' (underlined), as mentioned in the passage, appears to be:

Medium
A Checking the hygienic condition in the restaurant.
B Checking overcrowding at public places
C Ensuring disciplined conduct of restaurant's staff
D None of these
Analogy & Comprehension CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: Checking overcrowding at public places

Q1224.Choose the sentence that is grammatically correct from the options provided.

Medium
A Amidst the cacophony of the bustling metropolis, there exists an oasis of tranquillity where the weary souls find respite.
B Amidst the cacophonies of the bustling metropolis, there exists an oasis of tranquillity where the weary soul finds respite.
C Amidst the cacophony of the bustling metropolis, there exists an oasis of tranquilities where the weary souls find respite.
D Amidst the cacophony of the bustling metropolises, there exists an oasis of tranquillity where the weary soul finds respite.
Sentence & Error Correction CSS 2024

Correct Answer: A

Correct answer is A: Amidst the cacophony of the bustling metropolis, there exists an oasis of tranquillity where the weary souls find respite.

Q1225.Identify the sentence with a grammatical error.

Medium
A The physicist, along with her team, are conducting groundbreaking research.
B Despite the challenging conditions, he persevered in his quest for knowledge.
C The book, which has been read by millions, remains a classic.
D Their commitment to excellence is evident in all that they do.
Sentence & Error Correction CSS 2024

Correct Answer: A

Correct answer is A: The physicist, along with her team, are conducting groundbreaking research.

Q1226.Choose the sentence with a semantic error:

Medium
A The herculean effort required to complete the task was undeniable.
B The cacophonous symphony of the city streets was oddly soothing.
C The scientist's groundbreaking discovery left the world in a state of awe.
D Her altruistic disposition was as clear as a cloudy day.
Sentence & Error Correction CSS 2024

Correct Answer: D

Correct answer is D: Her altruistic disposition was as clear as a cloudy day.

Q1227.Place the table against the wall. 'against' is an

Easy
A adverb
B noun
C adjective
D preposition
Prepositions & Conjunctions PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1228.Change the Narration: he says, " i don't respect my paarents"

Easy
A He says that he did not respect his parents.
B He says that he does not respect his parents.
C He said that he does not respect his parents.
D He said that he do not respect his parents.
Voice & Narration PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1229.Idiom: "At daggers drawn" means?

Easy
A to have faith in eachother
B to respect eachother
C to be at peace
D To be in conflict/fight.
Idioms & Phrases PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1230.A person who can do anything for money is called:

Easy
A Mercenary
B Ambassador
C Trader
D Rich
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1231.Correct the sentence

Easy
A The sceneries of Kashmir is beautiful.
B The scenery of Kashmir is beautiful.
C The scenery of Kashmir are beautiful.
D The sceneries of Kashmir are beautiful.
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1232.Money makes ____:

Easy
A the mare go
B the hare ho
C the hear go
D the evil go
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1233.Antonym of diligent

Easy
A happy
B consective
C stable
D indolent
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1234.Antonym of apex

Easy
A straigtht
B peak
C bottom
D middle
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1235.Synonym of eager:

Easy
A slow
B anxious
C strong
D fast
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1236.Most suitable antonym for Provoke is:

Easy
A Pacify
B Promote
C Annoy
D Sympathies
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1237.Most suitable antonym for Tangible is:

Easy
A Solid
B Abstract
C Concrete
D None of these
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1238.Most suitable antonym for Urbanity is:

Easy
A Rustic
B Crudness
C Cruelty
D None of these
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1239.Most suitable antonym for Sapient is:

Easy
A Hunched
B Strong
C Simple
D None of these
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1240.You must get rid __ unnecessary things.

Easy
A of
B about
C off
D over
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: A