Showing 1261–1280 of 2791

Q1261.The box can contain no more. Change the voice

Easy
A No more could contain in the box
B No more can contain in the box
C No more could have contain in the box
D All of these are true
Voice & Narration PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1262.Change the voice. He patted and cheated old lady.

Easy
A Patted and cheated old lady by him
B Old lady was patted and cheated by him
C Old lady were patted and cheated by him
D Old lady is patted and cheated by him
Voice & Narration PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1263.Synonym of Assassination

Easy
A Help
B Spy
C Murder
D Destroy
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1264.Idiom "a red letter day" means

Easy
A an important day
B a bad day
C a murderous day
D a free day
Idioms & Phrases PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1265.What is the antonym of "deny"?

Easy
A Acknowledge
B reject
C refuse
D None of these
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1266.Makli graveyard is located near__?

Easy
A Jacobabad
B Thatta
C Jamshoro
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1267.A thing liable to be easily breakable is:

Easy
A breakable
B ductile
C brittle
D None of these
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1268.Change narration : The Captain said to his men, " Stand at ease."

Easy
A The Captain urged his men to be at ease.
B The Captain wanted his men to be at ease.
C The Captain commanded his men to stand at ease.
D None of these
Voice & Narration PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1269.The police is ___ the incident.

Easy
A Looking into
B looking for
C looking on
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1270.Mr. Ali teaches very well__.

Easy
A isn't he
B doesn't he
C aren't he
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1271.Barking dogs seldom bite, what part of speech is 'seldom'?.

Easy
A Adjective
B Adverb
C Verb
D None of these
Grammar PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1272.Voyage consists of two. European countries. @ Identify the noun phrase.

Easy
A Voyage
B Two European countries
C Consist of
D None of these
Grammar PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1273.When the winning team arrived, the mayor was __ present to great __?.

Easy
A itself/ them
B himself/ them
C themselves/ them
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1274.Antonym of "Ordeal" is

Easy
A Ease
B Hard
C Comfort
D Odour
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1275.The rainy day ___ mosquitoes.

Easy
A Bred
B Breed
C Breeded
D Breeds
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1276.My friend and brother always____ me in my study.

Easy
A Help
B Helped
C Helps
D Have helped
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1277.Synonym of Rectify:

Easy
A Correct
B Destroy
C Delay
D None of these
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1278.Synonym of Vilify:

Easy
A Defame
B Praise
C Elevate
D Bless
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1279.Independence of Afghanistan occurred on__.

Easy
A 15 Aug
B 16 Aug
C 18 Aug
D 19 Aug
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1280.World's famous bridge Golden Gate is located in __:

Easy
A USA
B Canada
C India
D Brazil
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: A