Showing 1281–1300 of 2791

Q1281.Potala Palace is located __.

Easy
A Tibet
B Brazil
C Jordan
D Greece
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1282.Which country is the biggest producer of Uranium in the world__?

Easy
A Canada
B Niger
C Australia
D Kazakhstan
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1283.Height of K-2 is __- meters?

Easy
A 8865
B 8622
C 8611
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1284.Max Weber was a German __:

Easy
A Sociologist
B Biologist
C Scientist
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1285.Colonialism with all its defects, helps in the promotion of __.

Easy
A Capitalism
B Communism
C Socialism
D Imperialism
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1286.The Book "Long walk to freedom" is written by __:

Easy
A Nelson Mandela
B Henry S. Commager
C Bill Clinton
D Mother Terasa
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1287.We have got plenty of time for work, we __ not hurry.

Easy
A will not
B may
C need
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1288.The department store is open __ eight to seven

Easy
A from
B by
C between
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1289.Choose the Antonym of Ecstasy:

Easy
A Happiness
B Misery
C Aliment
D Amiable
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1290.Which verb form ends in "ing" and acts as a noun?

Easy
A Gerund
B Infinitive
C Transitive
D Indefinite
Grammar PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1291.The Rhine flows through ____countries?

Easy
A 6
B 3
C 4
D 5
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1292.Each of the boys______rewarded?

Easy
A were
B was
C are being
D have been
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1293.The synonym for Unanimously?

Easy
A Democratically
B Secretively
C Forcefully
D Arbitrarily
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1294.Change narration: My friend said to me, "Has your father returned from Karachi?"

Easy
A My friend asked me if my father had returned from Karachi
B My friend said to me that my father has returned from Karachi
C My friend told me that his father had returned from Karachi
D My friend enquired me if his father had returned from Karachi
Voice & Narration PPSC 2024

Correct Answer: A

Q1295.The synonym of Demonic?

Easy
A Heavenly
B Maniacal
C Angelic
D Celestial
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1296.The antonym of Kith?

Easy
A Realistic
B Stranger
C Friend
D Waste
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1297.The antonym of Boozy?

Easy
A Wasted
B Sober
C Fried
D Wet
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1298.There are two students in my class,____ boy and_____girl?

Easy
A the, an
B the,a
C a,a
D an,a
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1299.Select the most appropriate meaning of the given idiom. At sixes and sevens

Easy
A In moderation
B Accessible
C In disorder
D Going strong
Idioms & Phrases PPSC 2024

Correct Answer: C

Q1300.The synonym of Cadaver?

Easy
A Victim
B Corpse
C Skeleton
D Bodyguard
Vocabulary PPSC 2024

Correct Answer: B