Showing 1301–1320 of 2791

Q1301.The idiom "Out of the blue" means ?

Easy
A Many times
B Higher than sky
C Once upon a time
D An unexpected way
Idioms & Phrases PPSC 2024

Correct Answer: D

Q1302.________Necropolis was inscribed as a UNESCO World Heritage Site?

Easy
A Jamshoro
B Makli
C Thatta
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2024

Correct Answer: B

Q1303.Diego Garcia is _______ Military base in the Indian Ocean.

Easy
A Japan
B US
C Germany
D Russia
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1304.The Largest Ocean of the world is ______.

Easy
A Atlantic
B Pacific
C Indian
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1305.Chaj Doab lies between which two rivers______?

Easy
A Chenab & Ravi
B Chenab & Jhelum
C Sindh & Ravi
D Chenab & Sindh
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1306.Louvre Museum is located in ____?

Easy
A Paris
B London
C Rome
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1307.Non-flowering plants are called as ______.

Easy
A Cryptogams
B Angiosperms
C Phanerogams
D Phanerogams
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1308.Near the London eye, there is a bridge ______ the Thames River.

Easy
A above
B over
C off
D towards
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1309.The antonym of impertinent is _________.

Easy
A Kind
B Polite
C Noble
D Mannered
Vocabulary PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1310.Fill in the blank with suitable preposition. The Bridge is constructed _____ the canal.

Easy
A Over
B Across
C By
D None of these
Prepositions & Conjunctions PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1311.She ___ for the upcoming tennis tournament.

Easy
A Trains
B is going to train
C is training
D will train
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1312.My elder brother has got a motor bike but I _____.

Easy
A have not
B has not
C had not
D could not
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1313.If Ashraf _____ earlier, he would always be on time.

Easy
A got up
B get up
C had to get up
D had got up
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1314.You can go neither by train _____ by bus?

Easy
A or
B nor
C no
D and
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1315.if you work hard, you ____ good marks.

Easy
A would get
B would got
C will get
D will got
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1316.Anna has finished her work, now she is _____ home.

Easy
A going
B going to
C going to the
D going towards the
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1317.Fatima is not at home at the moment, she ___ work.

Easy
A is at
B is on
C was at
D was on
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1318.____ sign is used at the end of a sentence or a short phrase which express strong feelings.

Easy
A Comma
B Exclamation
C Semi colon
D Full stop
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1319.______ of the two sisters is married.

Easy
A Both
B Every
C Each
D Any
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1320.Faint heart never won fair lady, Won is which part of speech?

Easy
A Verb
B Adverb
C Preposition
D None of these
Prepositions & Conjunctions PPSC 2023

Correct Answer: A