Showing 1301–1320 of 5927

Q1301.Ibn-e-Batuta came to India during reign of?

Easy
A Muhammad bin Tughlaq
B Ghiyas-ud-Din Tughlaq
C Zaheer-ud-Din Babar
D Akbar The Great
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1302.Frederic Passy ("Apostle of Peace"), won the first Nobel Peace Prize in 1901. To which country did he belong?

Easy
A Canada
B America
C France
D Germany
Awards & Prizes PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1303.Which of the following is not a type of chart?

Easy
A Pie-chart
B Area chart
C T-Graph
D Line Graph
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1304.Mast Tawakali was poet of?

Easy
A Sindhi
B Urdu
C Balochi
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1305.Which of the following is not a member of BRICS?

Easy
A Brazil
B Canada
C China
D Russia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1306."Derawar Fort" is located in District

Easy
A Jhelum
B Bahawalpur
C Muzaffarabad
D Chakwal
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1307.The capital city of Spain is

Easy
A Barcelona
B Seville
C Valencia
D Madrid
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1308.The words biggest island is

Easy
A Green land
B Madascar
C Sumatra
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1309.The general Cemetery of Santiago is situated in

Easy
A Brazil
B Argentina
C Mexico
D Chile
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1310.The famous city of Carthage, which has in the past been ruled by the Romans and Hannibal, is located in which country?

Easy
A Italy
B Libya
C Macedonia
D Tunisia
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1311.Hanna Lake is situated near

Easy
A Quetta
B Karachi
C Sialkot
D Peshawar
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1312.Kilimanjaro is a mountain located in

Easy
A Nepal
B Tanzania
C Somalia
D South-Africa
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1313.which of the following river is without delta?

Easy
A Narmada
B St.Lawrence
C Indus
D Both A & B
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1314.Cape of Good hope is situated in

Easy
A Chile
B India
C Australia
D South Africa
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1315.Speakers are

Easy
A Output Devices
B Input Devices
C Both A & B
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1316.Geology describes the rocky parts of the Earth's

Easy
A Core
B Mantle
C Crust
D Convection currents
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1317.which of the following instruments is used for measuring the humidity in air?

Easy
A Hydrometer
B Hygrometer
C Barometer
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1318.Choose the correct Indirect speech of : He asked, "Who speaks French"?

Easy
A He wanted to know which spoke French
B He wanted to know who speak French
C He wanted know who was to speak French
D He wanted to know who spoke French
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1319.Small talk means

Easy
A To praise
B A discussion carried for a long time
C A brief discussion
D A debate
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1320.To fill a tank 25 buckets of water are required.How many buckets of water will be required to fill the same tank if the capacity of the bucket is reduced to two-fifth of its present capacity?

Easy
A 30
B 35
C 62.5
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C