Showing 1321–1340 of 5927

Q1321.If the average of five numbers is 6.92, then the sum of numbers is

Easy
A 34
B 34.6
C 34.4
D 34.8
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1322.Solve for (?) √ 729-√ 441=√ ?+1

Easy
A 49
B 36
C 25
D 16
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1323.How many sides would a Hexagon have?

Easy
A 5
B 6
C 7
D 8
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1324.Human RIghts Day is observed on

Easy
A 10th September
B 10th October
C 10th November
D 10th December
Important Dates & Events PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1325.The cover of the Kaba'a is called

Easy
A Bourda
B Kiswa
C Al-Katfia
D Sajjada
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1326.What is the meaning of "Zam Zam"? To flow To stop

Easy
A To
B burst
C To
D outflow
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1327.During the era of East India Company, the areas of Behar, Uresa and Assam were included in

Easy
A Haryana
B Bengal
C Hyderabad
D Punjab
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1328.Elections were held in eleven provinces of India Sub-Continent according to: Act of 1935 Act of 1919 Act of

Easy
A 1927
B Act
C of
D 1936
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1329.Who was appointed as caretaker Prime Minister on March 25,2013?

Easy
A Mian Muhammad Soomro
B Justice (R) Nasir-ul- Malik
C Mir Hazar Khan Khoso
D Javed Jabbar
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1330.Gestapo was the Secret Police of

Easy
A U.S.A
B Russia
C Germany
D Japan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1331.What is/are main relligion(S) of Japan?

Easy
A Shintoism
B Confucianism
C Buddhist
D Both A & C
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1332.Rawal Dam is located on which river?

Easy
A Indus
B Kurrang
C Soan
D Jhelum
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1333."Bab-e-Khyber" was constructed in

Easy
A 1960
B 1963
C 1964
D 1965
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1334."Katpana Desert" is located in

Easy
A Skardu
B Quetta
C Khuzdar
D Jhelum
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1335.Lansdowne bridge is built over which river?

Easy
A Jhelum
B Chenab
C Indus
D Indus River
Important Places & Landmarks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1336.The standard weight of Javelin throw for men is ...........? 400g 600g

Easy
A 800g
B
C of
D these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1337.Which Pakistani former cricket player is popularly known as the Asian Bradman ?

Easy
A Zaheer Abbas
B Javed Miandad
C Hanif Muhammad
D Majid Khan
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1338.Which of the following is a salt water lake ?

Easy
A Hanna Lake
B Hamun i Mushkhel Lake
C Haun Lora Lake
D All of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1339.Which is the smallest sea of the world ?

Easy
A Black Sea
B Red Sea
C Baltic Sea
D South China Sea
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1340.The largest Ocean in the world is

Easy
A Atlantic Ocean
B Pacific Ocean
C Indian Ocean
D Aractic Ocean
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: B