Showing 1341–1360 of 2791

Q1341.Well is which part of speech:

Easy
A Conjunction
B Interjection
C Noun
D None of these
Prepositions & Conjunctions PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1342.My father didn't like the music_________.

Easy
A nor am I
B nor I am
C as me
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1343.Goodness deals with______aspect of philosophy.

Easy
A Ethics
B Axiology
C Epistemology
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1344.A test is said to be________if it measures future professional interests or skills of an individual.

Easy
A Evaluation test
B General test
C Aptitude test
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1345.The________ leave granted shall not be debited to the leave account.

Easy
A Freedom
B Quarantine
C Access
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1346.A test taken again from the students after little time gives the same result is__________.

Easy
A Valid
B InValid
C Reliable
D Unreliable
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1347.Blood is thicker than _____.

Easy
A Air
B Water
C Gas
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1348.Alia Parted ___ her parents in tears.

Easy
A from
B of
C with
D by
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1349.She is used to ____ the hardships of life.

Easy
A face
B faced
C to get faced
D to have faced
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1350.Dear Friend _____ I need your help. Fill in the blank with suitable punctuation.

Easy
A Comma
B Semi Colon
C Excalmation
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1351.Her Parents went to Karachi _____ train.

Easy
A to
B by
C at
D of
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1352.change the narration: He said to me, "Why are you late?"

Easy
A He asked me why I was late.
B He said to me why I was late.
C He told me why I were late.
D None of these
Voice & Narration PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1353.He is ill ___________ fever.

Easy
A with
B by
C to
D of
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1354.Don't judge a book by its ________.

Easy
A Page
B Size
C Cover
D Paper
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1355.Term and Tenure of Senate membership is ____ years.

Easy
A 3
B 4
C 5
D 6
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1356.If he______hard, he would have passed the examination.

Easy
A should work
B had worked
C worked
D could work
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1357.Find the synonym of LOQUACIOUS ?

Easy
A Ambiguous
B Victorian
C Verbose
D Bombastic
Vocabulary PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1358.The synonym of Abortive is ?

Easy
A Effective
B Productive
C Consuming
D Unsuccessful
Vocabulary PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1359.Incision: Scalpel ::_____:_______?

Easy
A Hospital: Patient
B Furrow: Plow
C Cut: Saw
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1360.Fill in the blank with the most appropriate word. Look this word in the dictionary?

Easy
A Into
B At
C For
D Up
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D