Showing 1341–1360 of 5927

Q1341.Where is Machu Plcchu located ?

Easy
A Chile
B Peru
C Brazil
D Argentina
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1342.Khanpur Dam is built on which river ?

Easy
A Kabul
B Soan
C Indus
D Haro
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1343.The major part of great Rift Valley is located in : USA

Easy
A Africa
B South
C America
D Australia
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1344.The capital city of Malaysia is

Easy
A Gorge Town
B Kuala Lampur
C Ipoh
D Malacca city
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1345.In which of the following countries Atlas Mountain are found ?

Easy
A Tunisia ,Libya ,Algena
B Tunisia ,Libya , Egypt
C Tunisia ,Algeria ,Morocco
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1346.Indian Ocean and Atlantic Ocean meet near

Easy
A Cape of good Hope
B Aden
C Singapore
D No Where
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1347.HTML is the basic language used to create

Easy
A Databases
B Spreadsheets
C Web Pages
D Desktop Publishing
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1348.Chronometer is used to measure : Velocity Pressure

Easy
A Time
B
C of
D these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1349.Complete the sentence he...............a factory in this town . Have Has

Easy
A Is
B Having
C Was
D having
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1350.Did you hear .....the accident last night ?

Easy
A of
B on
C in
D about
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1351.The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years .what is the age of the youngest child ? 4 years 8 years

Easy
A 10
B years
C 12
D years
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1352.Complete the series 14,28,20,40,32,64,

Easy
A 52
B 56
C 96
D 128
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1353.(2^2) ^3=?

Easy
A 16
B 18
C 32
D 64
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1354.What is the X in series ? 24,29,36,41,X,53,

Easy
A 45
B 47
C 48
D 46
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1355.March 22 is observed internationally as : World Day for water No smoking Day Womens

Easy
A Day
B
C of
D these
Important Dates & Events PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1356.What is the serial number of the kalimah " Radd-e-Jufr among the six Kalimahs?

Easy
A Six
B Four
C Three
D Five
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1357.Who was the conqueror of Spain ? Tariq Bin Ziad Musa Bin Naseer Muhammad bin

Easy
A Qasim
B Khalid
C Bin
D Walid
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1358.Who is the author of " Now or Never " are we to live or Perish Forever ' ?

Easy
A Choudhry Rehmat Ali
B Sir Syed Ahmed Khan
C Allama Iqbal
D Haji Shariatiullah
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1359.The name of the Province "North West Frontier Province " was changed to kPK under which amendment of the constitution ?

Easy
A 15th
B 18th
C 19th
D 21st
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1360.Writer of National Anthem ,Hafeez Jalandhari died in

Easy
A 1982
B 1983
C 1984
D 1985
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A