Showing 1361–1380 of 2791

Q1361.Find the synonym of INUNDATE ?

Easy
A Flood
B Overflow
C Surrender
D Destroy
Vocabulary PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1362.Which of the given choices is synonym of Defer ?

Easy
A Defy
B Indifferent
C Postpone
D Differ
Vocabulary PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1363.A bad workman______with his tools.

Easy
A Fights
B Quarrels
C Plays
D Works
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1364.He deals______ furniture?

Easy
A at
B on
C in
D with
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1365.Amendments to the Constitution are made through the Parliament, where a_____ majority and voting is required in both houses for a constitutional amendment to take its effect, in accordance to the Constitution?

Easy
A Two-Fifth
B Single
C Two-Third
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1366.Khyber is a ________.

Easy
A Pass
B Mountain
C Road
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1367._______is the state of the atmosphere at a particular place and time.

Easy
A Climate
B Weather
C Season
D Atmosphere
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1368.Choose the correct meaning of the idiom: 'To add fuel to the fire':

Easy
A Make the fire burn brightly
B Prevent fire from dying out
C Make things worse
D None of these
Idioms & Phrases PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1369.The antonym of ambiguous is:

Easy
A Clarity
B Opaque
C Uncertain
D Vague
Vocabulary PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1370.He _______ his work before my father arrived.

Easy
A has finished
B have finished
C had finished
D was finished
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1371.Slow and steady ______ the race.

Easy
A win
B wins
C won
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1372.Change narration: He said that I might achieve my goals.

Easy
A He said "May you achieve your goals".
B He said "May you achieve your goals".
C He said "Might you achieve your goals".
D None of these
Voice & Narration PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1373.Change narration: He said, "By God I am not guilty".

Easy
A He said that by God he was not guilty
B He said by God he was not guilty.
C He said that by God he had not guilty.
D None of these
Voice & Narration PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1374.What is the meaning of the idiom "a turncoat":

Easy
A Wet coat
B Poor man
C Man of Principle
D Traitor
Idioms & Phrases PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1375.The antonym of Climax is:

Easy
A Apex
B Highlight
C Bottom
D Crown
Vocabulary PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1376.The antonym of Meagre is:

Easy
A Scant
B Poor
C Lowest
D Large
Vocabulary PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1377.I worked from 9am till 8pm. "Till" is which part of speech:

Easy
A Adjective
B Preposition
C Conjunction
D Noun
Prepositions & Conjunctions PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1378.Change Narration: He said, "I have a new car".

Easy
A He said that he had a new car.
B He said that he has a New Car.
C He said that I have a new car.
D None of these.
Voice & Narration PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1379.What is the synonym of Gigantic?

Easy
A Crammed
B Poky
C Tiny
D Huge
Vocabulary PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1380.Give the meaning of the Idiom " Break Out"

Easy
A Occur Suddenly
B Break Down
C Incomplete
D None of thse
Idioms & Phrases PPSC 2023

Correct Answer: A