Showing 1361–1380 of 5927

Q1361.Who was appointed first secretary of Board of Trustee of Aligarh College? Hakeem Ajmal Khan Sir Syed Ahmed Khan Nawab Viqar-ul-Mulk

Easy
A Raja
B Ghazanfar
C Ali
D Khan
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1362.Who is the author of the book "Reconstruction of Religious Thought in Islam"?

Easy
A Sir Syed Ahmed Khan
B Allama Iqbal
C Maulana Shibli Nomani
D none of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1363.Who established first school in Aligarh?

Easy
A Sir Syed Ahmed Khan
B Nawab Waqar-ul-Mulk
C Maulana Muhammad Ali Johar
D none of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1364.Where did Sir Syed Ahmed Khan establish first scientific society in 1864?

Easy
A Ghazipur
B Aligarh
C Dehli
D none of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1365.The historic garden of Lahore "Shalimar Bagh" was built by: Akbar

Easy
A Jahangir
B Shah
C Jahan
D Zaib-un-Nisa
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1366.The founder of "Zamindar" (Newspaper) was: Chaudhry Rehmat Ali Maulana Muhammad Ali Johar Maulana Abul Kalam Azad

Easy
A Maulana
B Zafar
C Ali
D Khan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1367.The Simon Commission arrived India on 3 February

Easy
A 1927
B 1928
C 1930
D 1931
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1368.elections were held in eleven provinces of India according to: Act of 1935 Act of 1919 Act of

Easy
A 1927
B Act
C of
D 1936
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1369.In which country did the first Nobel Peace Prize winner belong?

Easy
A Canada
B America
C France
D Germany
Awards & Prizes PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1370.Waterloo, where Napoleon was finally defeated, is situated in:

Easy
A France
B Germany
C Holland
D Belgium
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1371.Lake Tana is present in:

Easy
A Algeria
B Uganda
C Ethiopia
D Somalia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1372.Which of the following is a famous city of Iraq?

Easy
A Istanbul
B Izmir
C Mashhad
D Baghdad
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1373.Which of the following mountains in North America is known as "Denali Peak"?

Easy
A McKinley
B Sandford
C Mount Logan
D Fair-Weather
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1374.Vienna city is located on the bank of river:

Easy
A Danube
B Seine
C Rhine
D Elbe
World Economy & Finance PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1375.What is full form of LED?

Easy
A Low Emitting Diode
B Light Emitting Diode
C Light Emitting Data
D Light Encounter Diode
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1376.Downsizing is:

Easy
A To make in a smaller size
B To make in an actual size
C To make in a half size
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1377.What the phrase "good offices" signifies?

Easy
A A well - managed office
B Beneficial acts performed for others
C A company with good repute
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1378.It is high time to do something. Choose the correct meaning of this sentence:

Easy
A Already late
B Appropriate time
C Desired time
D Time is over
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1379.A student who faces the stress of failing several course might spend long hours studying seeking stress, which stage of stressor it is:

Easy
A Alarm & mobilization
B Exhaustion
C Resistance
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1380.What is called the person who has allegedly committed the offence?

Easy
A Offender
B Guilty
C Accused
D Criminal
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C