Showing 121–140 of 4795

Q121.Father of Microprocessor:

Easy
A Charles Babbage
B Alan Turning
C Nepoleon
D Marican Hoff
Computer Networks PPSC 2024

Correct Answer: D

Q122.Father of Email:

Easy
A Charles Babbage
B Alan Turning
C Roy Tomilson
D Marican Hoff
Internet Services & Communication PPSC 2024

Correct Answer: C

Q123.Which semi conductor device is used to increase the power of incoming signal by preserving the shape of original signal:

Easy
A Transistors
B Capacitors
C Transformers
D All of Above
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q124.Who invented first Compiler

Easy
A Charles Babbage
B Grace Hopper
C James Watt
D Nicolas
Computer History PPSC 2024

Correct Answer: B

Q125.If you want to change the orientation of document from portrait to landscape which tab will be used

Easy
A Insert
B Home
C Setting
D Page Layout
Computer Networks PPSC 2024

Correct Answer: D

Q126.By default, document is saved in:

Easy
A Document
B File
C My Document
D Docs
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q127.In email, how one can move the mail from inbox without permanent deleting it:

Easy
A Spam
B Box
C Archieve
D Any of these
Internet Services & Communication PPSC 2024

Correct Answer: C

Q128.Google Drive is used for:

Easy
A Storage
B Browse
C Play
D All of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q129.___ is the process of converting information or data into a code to prevent unauthorized access

Easy
A Coding
B Decoding
C Lock
D Encryption
Computer Security PPSC 2024

Correct Answer: D

Q130.Which statement is valid about computer program

Easy
A it is information to computer to run
B it can be operative or custom
C both a and b
D
Computer Basics PPSC 2024

Correct Answer: C

Q131.Which allow to add address and name in document:

Easy
A Mail Merge
B Font Style
C Insert
D
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q132.To add value in excel we use formula:

Easy
A Add
B Sum
C Auto sum
D Any of these
MS Excel PPSC 2024

Correct Answer: C

Q133.Which computer accept input as digital and present digital data:

Easy
A Mini Computer
B Super Computer
C Computer
D Digital computer
Computer Basics PPSC 2024

Correct Answer: D

Q134.Purpose of citation and bibliography in MS word:

Easy
A to add reference as citation and bibliography
B to save for later
C to share it with others
D All of these
MS Word PPSC 2024

Correct Answer: A

Q135.The word attachment email is used to attach:

Easy
A to attach video, images and documents
B only videos
C only documents
D only images
MS Word PPSC 2024

Correct Answer: A

Q136.Which view is used in ppt to view note while presenting slides:

Easy
A View
B Print View
C Reading View
D Any of these
MS PowerPoint PPSC 2024

Correct Answer: C

Q137.The chart that is shape like pie chart and used to arrange data intuitively is called:

Easy
A Normal Chart
B pie chart
C Bar chart
D All of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q138.To add predesigned content, themes and hierarchies we use:

Easy
A Animation
B Move
C Smart Art
D Screen
MS PowerPoint PPSC 2024

Correct Answer: C

Q139.Drop down list in a cell option:

Easy
A Data Enterng
B Data Removal
C Data Validation
D All of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q140.LSI stands for:

Easy
A Least Scale Integration
B lost Scope Integration
C Large Scale Integration
D Any of these
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C