Showing 1381–1400 of 1996

Q1381.Pakistan Peoples Party (PPP) observed _________ Youm-e-Tasees of the party on 30th November 2020?

Easy
A A. 53rd
B B. 55th
C C. 57th
D D. 59th
Pakistan National Affairs PPSC 2020

Correct Answer: A

Founded on November 30, 1967 by Zulfikar Ali Bhutto, PPP observed its 53rd Foundation Day in 2020.

Q1382.Who was the caretaker Chief Minister of Gilgit-Baltistan (G-B) from 24 June 2020 to 30 November 2020?

Easy
A A. Dr Arif Alvi
B B. Mir Afzal
C C. Hafiz Hafeez ur Rahman
D D. None of these
Pakistan National Affairs PPSC 2020

Correct Answer: B

Mir Afzal Khan served as Caretaker Chief Minister of Gilgit-Baltistan during the 2020 election transition.

Q1383.Name the palace that is the official residence of the president of Pakistan?

Easy
A A. Governor’s houses in Pakistan
B B. Aiwan-e-Sadr
C C. Prime Minister Enclave
D D. None of these
Pakistan National Affairs PPSC

Correct Answer: B

The Aiwan-e-Sadr in Islamabad is the official executive residence and workplace of the President of Pakistan.

Q1384.Which country will host OIC foreign ministers meeting(48th CFM Session) in 2021?

Easy
A A. UAE
B B. Riyadh
C C. Pakistan
D D. Dubai
International Organizations PPSC 2021

Correct Answer: C

The 47th OIC CFM in Niamey decided that Pakistan would host the 48th CFM in Islamabad.

Q1385.Amjad Zaidi elected as 3rd speaker of Gilgit-Baltistan on___________?

Easy
A A. 26 November 2020
B B. 25 November 2020
C C. 24 November 2020
D D. 23 November 2020
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Syed Amjad Ali Zaidi of PTI was elected as the 3rd Speaker of the Gilgit-Baltistan Assembly on November 26, 2020.

Q1386.___________ Province to Get Pakistan’s First-Ever Sports City?

Easy
A A. KPK
B B. Punjab
C C. Sindh
D D. Balochistan
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

Khyber Pakhtunkhwa announced the establishment of Pakistan's first integrated Sports City in Mardan/Peshawar region.

Q1387.Which of the following Pakistani Women featured on “BBC’s 100 Women 2020” List?

Easy
A A. Jalila Haider
B B. Dr. Sania Nishtar & Mahira Khan
C C. Krishna Kumari
D D. None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Actress Mahira Khan and Ehsaas program head Dr. Sania Nishtar were named in BBC's 100 inspiring women of 2020.

Q1388.Allama khadim hussain rizvi belonged to which Party?

Easy
A A. MMA
B B. TLP
C C. JUI (F)
D D. JUP
General MCQs PPSC

Correct Answer: B

Allama Khadim Hussain Rizvi was the founder and chief of Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP).

Q1389.Tehreek-i-Labbaik Pakistan (TLP) chief Allama Khadim Hussain Rizvi has died in Lahore at the age of 54 on ___________:

Easy
A A. 18th November 2020
B B. 19th November 2020
C C. 20th November 2020
D D. None of above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Khadim Hussain Rizvi passed away unexpectedly in Lahore on November 19, 2020.

Q1390.In which city of Pakistan the first robotic testing laboratory for COVID-19 is established

Easy
A A. Karachi
B B. Lahore
C C. Islamabad
D D. Rawalpindi
General MCQs PPSC

Correct Answer: C

The National Institute of Health (NIH) Islamabad established Pakistan's first automated robotic COVID-19 testing lab.

Q1391.First Official visit of Imran Khan to Afghanistan?

Easy
A A. 18 November 2020
B B. 19 November 2020
C C. 18 November 2019
D D. 19 November 2019
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

PM Imran Khan undertook his first official day-long visit to Kabul, Afghanistan, on November 19, 2020.

Q1392.PM Imran Khan on 19th November 2020 , visited which country ?

Easy
A A. Srilanka
B B. Saudi Arabia
C C. Afghanistan
D D. None
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

PM Imran Khan met Afghan President Ashraf Ghani in Kabul during this bilateral visit.

Q1393.Which of the following Party won most seats in Gilgit-Baltistan assembly election 2020?

Easy
A A. Independent
B B. PTI
C C. PML-N
D D. PPP
Pakistan National Affairs PPSC 2020

Correct Answer: B

PTI emerged as the single largest party in the November 15, 2020 Gilgit-Baltistan Assembly elections.

Q1394.Who was named as Bowler of the tournament in PSL 2020?

Easy
A A. Muhammad Amir
B B. Haris Rauf
C C. Wahab Riaz
D D. Shaheen Afridi
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: D

Lahore Qalandars' Shaheen Shah Afridi took 17 wickets to earn Bowler of the Tournament.

Q1395.Which team makes highest score (209) in PSL-5?

Easy
A A. Karachi Kings
B B. Lahore Qalandars
C C. Peshawar Zalmi
D D. Quetta Gladiators
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC

Correct Answer: B

Lahore Qalandars posted 209/5 against Quetta Gladiators in PSL 5.

Q1396.Who was named as wicketkeeper of the tournament in PSL 2020?

Easy
A A. Walton
B B. Ben Dunk
C C. Kamran Akmal
D D. Sirfraz Ahmed
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: B

Lahore Qalandars' Ben Dunk was awarded Wicketkeeper of the Tournament.

Q1397.Pakistan Super League 2020 was_______ season.

Easy
A A. 7th
B B. 5th
C C. 3rd
D D. 4th
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: B

PSL 2020 was the 5th edition of the league and the first played entirely in Pakistan.

Q1398.Which Player has most sixes in PSL 5?

Easy
A A. Babar Azam
B B. Ban Dunk
C C. Sharjeel Khan
D D. None
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC

Correct Answer: B

Ben Dunk smashed a tournament-high 23 sixes in PSL 5.

Q1399._____ is named as player of the tournament in PSL 5 ?

Easy
A A. Babar Azam
B B. Muhammad Hafeez
C C. Sharjeel Khan
D D. None
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC

Correct Answer: A

Babar Azam swept the main individual awards in PSL 5.

Q1400.Who won Pakistan Super League 2020?

Easy
A A. Lahore Qalandars
B B. Quetta Gladiators
C C. Karachi Kings
D D. Islamabad United
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: C

Karachi Kings defeated Lahore Qalandars in the final on November 17, 2020, to win their first PSL title.