Showing 1381–1400 of 2791

Q1381.The Idiom "Kick the Bucket" means?

Easy
A To Kill
B Achieve a Goal
C To be Successful
D To die
Idioms & Phrases PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1382.The Meaning of the Idiom " Prick Up your ears" is ?

Easy
A Ignoring
B Listening Carefully
C Tune out
D None of these
Idioms & Phrases PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1383.Change the Voice: Our army has defeated the enemy.

Easy
A The enemy has defeated by our army
B The enemy had been defeated by the our army
C The enemy has been defeated by our army
D None of these
Voice & Narration PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1384.The Antonym of Diligent is :

Easy
A Hardworking
B Intent
C Lazy
D Acrive
Vocabulary PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1385.Antonym of Dastard is:

Easy
A Open
B Concise
C Craven
D Hero
Vocabulary PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1386.Ali is my best friend. Best is which part of Speech:

Easy
A Noun
B Verb
C Adjective
D Adverb
Grammar PPSC 2023

Correct Answer: C

Q1387.He said you are doing very well. Well is which part of Speech:

Easy
A Noun
B Verb
C Adjective
D Adverb
Grammar PPSC 2023

Correct Answer: D

Q1388.Change the narration: He said to me: Thank You for your kind help:

Easy
A He thanked him for his kind help.
B He requested him for his kind help.
C He told him for his kind help.
D He asked him for his kind help.
Voice & Narration PPSC 2023

Correct Answer: A

Q1389.Change the Voice: Please give me your pen and take your seat.

Easy
A Let your pen given me and take your seat
B You are requested to give me your pen and take your seat
C You are warned to give me your pen and take your seat
D None of these
Voice & Narration PPSC 2023

Correct Answer: B

Q1390.___ is the capital of Fiji?

Easy
A Loma
B Suva
C Vientiane
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1391.Akosombo Dam is constructed on Volta River in_____

Easy
A Niger
B Egypt
C Ghana
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1392.Complete the Idiom: "Hell hath no fury like__________:

Easy
A A woman scorned (A women scorned)
B A burned woman
C A woman forgotten
D A devil's advocate
Idioms & Phrases PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1393.Complete the Idiom: "Too many cooks spoil the _____________".

Easy
A Meat
B Broth
C Food
D Curry
Idioms & Phrases PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1394.Antonym of "OPAQUE" is:

Easy
A Misty
B Shiny
C Covered
D Transparent
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1395.Fill in the blanks with suitable preposition: The condemned man appealed_____________the court for mercy.

Easy
A in
B for
C to
D into
Prepositions & Conjunctions PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1396.Fill in the blank with a suitable Article: Please close ___________Window. It's cold in here.

Easy
A A
B An
C The
D Article not required
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1397.Synonym of "IMPECCABLE" is:

Easy
A Faultless
B Dirty
C Criminal
D Poverty-stricken
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1398.Synonym of "CORDIAL" is?

Easy
A Docile
B Plaque
C Pleasant
D Hatred
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1399.The Simon Commission arrived in India on 3rd February____________?

Easy
A 1927
B 1928
C 1930
D 1931
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1400.Fill in the blank: with a suitable Article: Please close ___________Window. It's cold in here.

Easy
A A
B An
C The
D Article not required
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C