Showing 1401–1420 of 2791

Q1401.The Simon Commission arrived in India on 3rd Febraury____________?

Easy
A 1927
B 1928
C 1930
D 1931
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1402.Synonym of "Odour" is:

Easy
A Taste
B Smell
C Colour
D Texture
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1403.Change the narration the officer said to the peon. "If you do not do your duty well. I will dismiss you".

Easy
A The officer told the peon that if he did not do his duty well, he would dismiss him.
B The officer threatened to dismiss the peon if he did not do his duty well.
C The officer suggested to the peon that if he did not do his duty well, he would be dismissed.
D The officer told the peon that he would be dismissed if he failed to do his duty well.
Voice & Narration PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1404.Choose the correct sentence that best represents the reported speech: They said, "We take exercise every day."

Easy
A They said that we take exercise every day.
B They said that they take exercise every day.
C They had said that they take exercise every day.
D They said that they took exercise every day.
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1405.Please fill in the blank. "He gave his wife a large_______ of flowers on her birthday."

Easy
A Bundle
B Pack
C Bouquet
D Group
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1406.Fill in the blank: "_____to London on the train yesterday."

Easy
A Did Mary went
B Did Mary go
C Mary go
D Mary goes
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1407.Choose the Correct synonym: Conspicuous.

Easy
A Discernible
B Concealed
C Unclear
D Obscure
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1408.You would have seen my garden at its best if you______here last week"

Easy
A Be
B Were
C Had been
D Should be
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1409.Choose most suitable synonym of "Cataclysm":

Easy
A Tranquility
B Catastrophe
C Pungent
D Trash
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1410.Choose the correct synonym: Haggard:

Easy
A Healthy
B Flabby
C Unwor
D Exhausted
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1411.Complete the number or series: 6, 3, 12, 6, 24,______.

Easy
A 12
B 18
C 30
D 40
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1412.World Food Day is observed on______every year.

Easy
A 15 October
B 16 October
C 17 October
D 14 October
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1413.Stethoscope was invented by___________

Easy
A Martine Cooper
B Robert Ledley
C Steven Sasson
D Rene Laennec
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1414.Anwar __________around the block in his new car.

Easy
A Sped
B Speeding
C Speed
D Speeded
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1415.Fill in the blank: He is blind ___________his defects.

Easy
A in
B of
C for
D at
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1416.Antonym of 'Immutable' is:

Easy
A Important
B Determinate
C Flexible
D Serene
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1417.I Congratulated him __________his success.

Easy
A for
B on
C at
D upon
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1418.I am exhausted, let's___________ a day?

Easy
A call in
B call of
C call at
D call for
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1419.Synonym of Bravery is?

Easy
A Coward
B Stable
C Boldness
D Purge
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1420.Antonym of 'Ambiguous' is:

Easy
A Obscure
B Secular
C Explicit
D Equivocate
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: C