Showing 1401–1420 of 5927

Q1401.Term the theory of International Relations stressing the rule of law ?

Easy
A Regulative law
B Totalitarianism
C Liberalism
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1402.Danish war was fought in:

Easy
A 1870
B 1864
C 1872
D 1875
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1403.Who are called Reds because the colour of their flag is red ?

Easy
A Communists
B Britain
C Chinese
D Russians
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1404.Name the author who created the fictional character of a great detective called Sherlock Holmes.

Easy
A R.L Stevenson
B Arthur Conan Doyle
C Ian Fleming
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1405.which one of the following is not a part of the United Arab Emirates?

Easy
A Abu Dhabi
B Qatar
C Dubai
D Sharjah
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1406.In a civil case, what is called the defendants written response to the plaintiff's complaints?

Easy
A Affidavit
B Respond
C Witness
D Answer
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1407.Queen Elizabeth I was an influential Queen of:

Easy
A USA
B UK
C Spain
D France
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1408.Term the temporary suspension of the hearing of the case by order of the court?

Easy
A Adjourned
B Sine die
C Both A & B
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1409.The highest or supreme political authority is known as:

Easy
A High Authority
B Supreme Authority
C Sovereign Authority
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1410.Ping Pong is also called :

Easy
A Long Tennis
B Table Tennis
C Badminton
D Basket ball
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1411.Which batsman among the following scored fastest century in Test Format ?

Easy
A Brain Lara
B Sachin Tendulkar
C Brendon Mc Cullum
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1412.Montreal is a city in:

Easy
A Australia
B Germany
C Bulgaria
D Canada
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1413.Salang Tunnel is located in the Hindu Kush mountains. It connects the following cities:

Easy
A Kabul and Heart
B Kabul and Mazar Sharif
C Herat and Mazar Sharif
D Kandahar and Kabul
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1414.Arch of Janus is present in:

Easy
A Greece
B Vatican City
C Rome, Italy
D Scotland; UK
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1415.Berber Tribe is an ethnic group which is mostly indigenous to:

Easy
A South America
B South East Asia
C North Africa
D Central Asia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1416.What is the other name of k2?

Easy
A Austen
B Bigwig
C Godwin Austen
D Makalu Karakoram Godwin
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1417.DPI stands for:

Easy
A Dots per Index
B Dividé per inch
C Dots per inch
D None of these
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1418.Whet is the boiling point (°C) of water at 1 atm°?

Easy
A 70 degrees
B 90 degrees
C 100 degrees
D 110 degrees
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1419.Which type of cells protect body from Infectious diseases and foreign invaders?

Easy
A White Blood cells
B Red Blood cells
C Platelets
D Stem cells
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1420.In a jiffy means :

Easy
A A along time
B A very short tim
C A tensed situation
D On the horns of dilemma
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B