Showing 1421–1440 of 2791

Q1421.I wear glasses _________reading.

Easy
A for
B on
C at
D upon
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1422.The study of cancer is called__________?

Easy
A Oncology
B Ecology
C Genomic
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1423.The Antonym of "FRUGAL" is?

Easy
A Funny
B Simple
C Spendthrift
D Economical
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1424.The Antonym of "AFFLUENCE" is?

Easy
A Dearth
B Trash
C Indignant
D Pungent
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1425.English Channel separates England from ___________

Easy
A Italy
B France
C Germany
D Sicily
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1426.Select the correct spellings

Easy
A Victory
B Victary
C Victery
D Victon
Word Usage & Spelling PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1427.Fill in the blank: He would enjoy this, if he ___________present

Easy
A Be
B Had been
C Was
D Were
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1428.Antonym of "Jocular" is

Easy
A Witty
B Facetious
C Amusing
D Solemn
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1429.Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom: To End in Somke

Easy
A To come to nothing
B Keep away from
C Extreme hard work
D None of these
Idioms & Phrases PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1430.Fill in the blank: Do you always come to the office__________bike?

Easy
A On
B By
C In
D From
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1431.Choose the most appropriate antonym of "Vilify"

Easy
A To praise
B To sing
C To weep
D To sleep
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1432.Choose the synonym of "Inveigh"

Easy
A Allure
B Remonstrate
C Entice
D Support
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1433.Change the voice of following sentence: "Sweets are not liked by us"

Easy
A We do not like sweets
B Sweets have not been liked by us
C We are not liking sweets
D None of these
Voice & Narration PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1434.Complete the series, 11,15,24__________65,101

Easy
A 39
B 40
C 48
D 50
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1435.Multiply; 9.5x6=___________

Easy
A 57
B 56
C 58
D 59
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1436.what is the opposite of 'shirk' in Islam?

Easy
A Akhuwwat
B Tauheed
C Insaaf
D Sin
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1437.Choose the correct preposition in the following sentence : " Many people are imbued____ national pride

Easy
A Through
B with
C Over
D On
Prepositions & Conjunctions PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1438.Choose the correct meaning of the Idiom : To plough the sand"

Easy
A To make the desert bloom
B To work in vain
C To do a difficult work
D to make the desert fertile
Idioms & Phrases PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1439.What is the synonym of Ostensible ? Apparent Latent

Easy
A Opposite
B
C of
D these
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1440.Fill in the blank : " You must stick _______your promise "

Easy
A in
B on
C by
D To
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D