Showing 1421–1440 of 5927

Q1421.He hath a wisdom tat doth guide his

Easy
A Valour
B Bravery
C Intention
D Fortune
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1422.1.272747......is a/an :

Easy
A Rational Number
B Irrational Number
C Integer
D Whole number
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1423.What is the name of current crown prince of Saudi Arabia ?

Easy
A Salman bin Muhammad
B Nayef bln Muhammad
C Muhammad bin Mayof
D Mohammed bin Salman Al Saud
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1424.Which of the following is the current capital of Bhutan ?

Easy
A Thimphu
B Manila
C Naypyidaw
D Phnom pheh
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1425.BRICS is the acronym for an association of five major emerging economies. The grouping comprises Brazil, Russia, India, China and

Easy
A South Africa
B Singapore
C South Korea
D Sweden
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1426.Who was appointed by the Queen Elizabeth as the designate Successor of the Commonwealth?

Easy
A Prince William
B Prince Charles
C Prince Harry
D Prince Phillip
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1427.BRICS is an association of world's emerging economies. It Includes India, Russia, China, South Africa and

Easy
A Bangladesh
B Brazil
C Belgium
D Bulgaria
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1428.How many articles are there in the constitution of 1973?

Easy
A 280
B 270
C 260
D 250
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1429.Abdul Sattar Edhi, who is known for his philanthropist Services, was born in a town near:

Easy
A Manawadar
B Junagarh
C Madras
D Daulat Abad
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1430.Indus Basin Waters Treaty was signed in:

Easy
A 1958
B 1960
C 1962
D 1964
International Treaties & Agreements PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1431.Shah Abdul Latif Bhitai was from which of the famous order?

Easy
A Qadria Silsila
B Naqshbandia Silsila
C Suharwardiya Silsila
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1432.What is the old name of Chennai ?

Easy
A Patna
B Jaipur
C Madras
D Daulat Abad
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1433.'Grameen Bank' a pioneer in the field of microfinance, was the brainchild of:

Easy
A Dr. Riaz Rahman
B Fazle Hussain Abid
C Dr. Muhammad Salman Rahman
D Prof. Muhammad Younus
World Economy & Finance PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1434.Which of the following was the old capital of Japan before Tokyo?

Easy
A Osaka
B Yokohama
C Kyoto
D Nagoya
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1435.Faiz Ahmad Faiz got Lenin award in:

Easy
A 1952
B 1962
C 1972
D None of these
Awards & Prizes PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1436.Arms and the Man is a comedy play written by

Easy
A Shakespeare
B G.B Shaw
C Oscar Wilde
D H.G Wells
Awards & Prizes PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1437.Who was the last king of Afghanistan?

Easy
A Daud Khan
B Nur Muhammad Taraki
C Zahir Shah
D Hafizullah Amin
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1438.Deficit financing is an economic term which implies :

Easy
A Government spends more money than it receives as revenue
B Government spends less money than it receives as revenue
C Government spends the same amount of money which it receives in revenue
D Government borrows from the central bank of the country
World Politics & Government PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1439.Sultan Azlan Shah Cup, is related to which Sports?

Easy
A Badminton
B Hockey
C Table Tennis
D Golf
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1440.Ring of Fire" refers to the ring of volcanoes present in ____

Easy
A Ring of earthquakes
B Five Permanent members of UN
C Circum-Pacific Belt
D Five continents
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C