Showing 1441–1460 of 2791

Q1441.Choose the correct sentence that best represent the reported speech : you said to your father ,please grant him leave foe some time ."

Easy
A You told your father to let him for a short while
B You advised your father to grant him leave for some time
C You requested your Father to grant him leave for some time
D You said to your father to grant you leave for some time
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1442.Change the narration : the General said to the soldiers , March forward and attack the foe "

Easy
A The general ordered the soldiers to march forward and to attack the foe "
B The general suggested to the soldiers to march forward and to attack the foe
C The general command the soldiers to march forward and attack the foe
D The general commanded the soldiers to march forward to attack the foe
Voice & Narration PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1443.Fill in the blank : Alcohol is injurious ____health

Easy
A For
B to
C with
D of
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1444.Fill in the blanks so as to make the sentence complete and meaningful .His idleness accounts ...............his poverty

Easy
A for
B into
C in
D at
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1445.Fill in the blank with appropriate preposition : It took me ages to find a space ...........park my car

Easy
A to
B for
C about
D of
Prepositions & Conjunctions PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1446.____ is a technique that is used to send more than one call over a single line?

Easy
A Digitizing
B Duplexing
C Multiplexing
D Streaming
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1447.She inquired _____ my heath.

Easy
A after
B for
C about
D in
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1448.The _____ perspective draws on the ways in which human mental abilities serve adaptive purpose .

Easy
A Congnitive
B Evolutionary
C Humanistic
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1449.Pristine antonym is:

Easy
A Pure
B Impure
C Fresh
D Flawless
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1450.What is the meaning of the idiom/proverb: "To spill the beans"?

Easy
A To reveal secret information
B To make peace
C End a quarrel
D None of above
Idioms & Phrases PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1451.Pearl Harbor US, Naval base, was bombed by ______ thus provoking formal entry of the US in the Second World War.

Easy
A Korea
B Belgium
C China
D Japan
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1452.Tirch Mir is a mountain range in ______

Easy
A Hindu Kush
B Karakoram
C Himalayas
D pamir
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1453.Do not change ____ in midstream :

Easy
A Ideas
B Plans
C Horses
D Hounds
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1454.He boasts _____ his wealth

Easy
A in
B of
C to
D by
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1455.He was ignorant ______ The whole situation duties.

Easy
A with
B of
C by
D from
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1456.The authority failed to carry______its statutory duties.

Easy
A With
B on
C Out
D Up
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1457.Choose the correct synonym of Ecstasy :

Easy
A Remorse
B Lugubriousness
C Exultation
D Grimness
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1458.What is the synonym of PROFANE?

Easy
A Irreverent
B Condescending
C Deign
D All of those
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1459.What is the synonym of HAUGHTY?

Easy
A Modest
B humble
C Conceited
D All of these
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1460.What is the synonym of AMBIGUOUS?

Easy
A Limpid
B Transparent
C Lurid
D Unclear
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: D