Showing 1441–1460 of 5927

Q1441.Which one is a famous city of Turkey?

Easy
A Moscow
B Milan
C Alexandria
D Istanbul
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1442.The longest International border In the world is

Easy
A USA Canada
B Ruséia Kazakhstah
C Argentina-Chile
D India-China
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1443.Caracas is famous city of

Easy
A Sudan
B Italy
C Spain
D Venezuela
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1444.In power point 2016 "Rehearse Timings' option is available in

Easy
A Home Tab
B Slide Show Tab
C Review Tab
D Design Tan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1445.The major language of the world wide web is

Easy
A HTML
B PHP
C ASP NET
D All of the above.
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1446.A Word template stores common document

Easy
A content
B Structure
C Style
D Theme
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1447.'Spratly island' is disputed between China and

Easy
A Vietnam
B Malaysia
C Philippines
D All of.these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1448.Physiotherapy deals With

Easy
A Heart disease
B Immobility Of joints and muscles
C Brian damage
D Drug addiction
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1449.How many chromosomes do people normally have?

Easy
A 20 Pairs
B 23 Pairs
C 40 Pairs
D 50 Pairs
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1450.The term 'Horticulture' means study of

Easy
A Gardens
B Insects
C Animals
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1451.Light travels at

Easy
A 186000
B 140000
C 120000
D 136000
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1452.Correct the following sentence by identifying the right option

Easy
A Do you like dogs? Yes, I like.
B Do you like dogs? Yes, I do.
C Do you like dogs? Yes, I liked.
D Do you liked dogs? Yes, I did.
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1453.Think of a number, divide it by 4 and add 9 to it. If the result is 15, what is the number?

Easy
A 20
B 24
C 26
D 28
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1454.Which one of the following is a positive Square root of 2209?

Easy
A 37
B 43
C 53
D 47
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1455.Which of the following International Organizations has no formal structure?

Easy
A G-8
B G-20
C G-77
D D-8
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1456.Which of the following countries is not a member of BRICS (association of newly emerging economies)?

Easy
A Brazil
B Canada
C Russia
D India
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1457.The British sent Cripps Mission to India chiefly with a view to

Easy
A Placate the Muslims
B Create divisions within the ranks of the Indian National Congress
C Secure the co-operation of the Indians In its war efforts
D To silence the opposition in the British Parliament
World Politics & Government PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1458.Bhikki Power Plant is located in District

Easy
A Sheikhupura
B Sahiwal
C Hyderabad
D Badin
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1459.The Act of 1909 Enlarged the size of the Central as well as Provincial Legislative Councils

Easy
A Enlarged the size of Central legislative Council only
B Enlarged the size of Provincial Legislative Council only
C Both A & B
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1460.Who was the founder of Khilji Dynasty?

Easy
A Alauddin Khilji
B Jalaluddin Khilji
C Rehmat Ullah Khilji
D Feroz Khilji
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B