Showing 1461–1480 of 2791

Q1461.Jallianwala. Bagh massacre happened in_____

Easy
A 19 April 1919
B 13 April 1919
C 21 April 1919
D 31 April 1919
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1462.The Synonym of "Inquest" is

Easy
A Talk
B Arrest
C Indulge
D Inquiry
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1463.Fill in the blank "Lay____ something for the rainy day

Easy
A Down
B by
C Before
D On
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1464.As knife is to cut then shave is to ______

Easy
A Blade
B Lather
C Mirror
D Razor
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1465.Fill in the blank, He went ______ the direction of post office.

Easy
A At
B In
C To
D Of
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1466.Fill in the blank New legislation____ in the Assembly but it____ by many

Easy
A was introduced /was not accepted
B introduced /did not accepted
C is introduced/won't accept
D introduced /hadn't been
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1467.Please fill in the blank "Mother is preparations for Eid."

Easy
A Making
B Doing
C Preparing
D Working
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1468.Synonym of "Cheeky" is

Easy
A Umpure
B impudent
C Impressive
D Impassaible
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1469.He is knocking ___ the door

Easy
A On
B Of
C Over
D At
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1470.Fill in the blank Abdul grabbed the boy and rolled him on the ground to ____ the flames.

Easy
A Fizz out
B Smother
C Burn out
D Encourage
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1471.Complete the series 2, 4, 10, 28, ___

Easy
A 64
B 70
C 76
D 82
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1472.Complete the series 1, 3, 7, 15, 31, 63, ___

Easy
A 123
B 125
C 127
D 129
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1473.You cannot have your ______and eat it?

Easy
A Apple
B Cake
C Bun
D Biscuit
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1474.He lived ___ Model Town____ Lahore?

Easy
A at at
B in at
C of at
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1475.Who is knocking ___the door?

Easy
A at
B of
C by
D in
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1476.This work is beyond his____

Easy
A Capacity
B Strenght
C Worth
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1477.Complete the series 15, 13, 11, 14, 17, ___

Easy
A 13
B 14
C 19
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1478.___________ supply oxygen to blood:

Easy
A Leukocytes
B Erythrocyle
C Lymphocytes
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1479._________ is used to measure altitude from Sea level.

Easy
A Altimeter
B Barometer
C hygrometer
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1480._______is non-viral disease.

Easy
A HIV/AIDS
B Measles
C Influenza
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D