Showing 1461–1480 of 5927

Q1461.Tiger Wood is player of sport?

Easy
A Golf
B Cricket
C Tennis
D None of these
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1462.Old name of Squash is?

Easy
A Reckets
B birifel
C Steel
D Hit
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1463.Which among the following is the largest ocean of the World?

Easy
A Atlantic Ocean
B Pacific Ocean
C Indian Ocean
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1464.Terbela Dam is on which river?

Easy
A Indus
B Ravi
C Chenab
D Jhelum
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1465.Which among the following country is divided into two continents?

Easy
A Poland
B Turkey
C Iran
D USA
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1466.Gobi Desert is located in which country?

Easy
A China
B Mongolia
C Uzbekistan
D Both a & b
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1467.Where is Waterloo situated?

Easy
A Italy
B France
C Spain
D Belgium
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1468.Which river flows under Westminster Abbey Bridge.

Easy
A Volga
B Tiber
C Thamas
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1469.How many are great lakes in the world

Easy
A 4
B 5
C 10
D 15
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1470.Which is the longest river of the world?

Easy
A Amazon
B Neil
C Yangtze
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1471.Santiago is capital of?

Easy
A Cuba
B Argentine
C Chile
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1472.Which Asian Country has largest Central reserves of oil?

Easy
A Kyrgyzstan
B Kazakenstan
C Uzbekistan
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1473.Male is the capital city of

Easy
A Mali
B Maldives
C Uganda
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1474.Who was the first to invent Airplane?

Easy
A Aero Brothers
B Wright Brothers
C William Brothers
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1475.The birds who feed marine food remove one of glands?

Easy
A Rectal salt gland
B Endocrine glands
C Pituitary glands
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1476.The process of applying zinc coating to iron is called

Easy
A Smelting
B Galvanizing
C Sweltering
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1477.Which type of lens is found in human eye?

Easy
A Bi- Convex
B Concave
C Cylindrical
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1478.Abdul Said, it is four O'clock now Mark the correct indirect?

Easy
A Abdul told that it has been four O'clock then
B Abdul told that it was four O'clock then
C Abdul told that it had been four O'clock then
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1479.Take a leaf out of someone's book means ?

Easy
A To snatch something
B Imitate or emulate someone in particular way
C To cheat
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1480.Synonyms of Blasphemy is

Easy
A Irrespective
B Irreverence
C Unholy
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B