Showing 1481–1500 of 5927

Q1481.To give up smoking mean

Easy
A Stop smoking
B Arrange smoking
C Both a& b
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1482.LCM stands for?

Easy
A Least count multiple
B Less common multiple
C least common.multiple
D None of these
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1483.If number of legs of goat in a grass field are 3,000,008 then total number of goats are?

Easy
A 651,002
B 750,002
C 851,002
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1484.Kiramin Katbeen means?

Easy
A Two writers
B Wise writer
C Illustrious Writer
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1485.During Haj Arfat gathering occurred in

Easy
A 8 Zil Haj
B 9 Zil Haj
C 10 Zil Haj
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1486.How many Nishan-i-Haider have been awarded to air force?

Easy
A 1
B 2
C 3
D 4
Awards & Prizes PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1487.In which year Muhammad Bin Qasim invaded Sindh?

Easy
A 712
B 714
C 716
D 718
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1488.Cripps Mission reached in the sub-continent in?

Easy
A 1942
B 1943
C 1944
D 1945
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1489.Quit India movement started in?

Easy
A 1941
B 1942
C 1943
D 1944
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1490.MAO College was founded by?

Easy
A Hakeem Ajmal
B Syed Ahmed Shaheed
C Sir Agha Khan
D Syed Ahmed Khan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1491.Who was the successor of Zaheer-ud-Din Babar?

Easy
A Hamayun
B Jehangir
C Shah Jehan
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1492.Qutb-ud-Din Abek died in 1210 while playing?

Easy
A Hockey
B Polo
C Kabadí
D None of these
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1493.What was the name of mother of Allama Iqbal?

Easy
A Abdi Bano
B Bano Begum
C Imam Bibi
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1494.Regional Cooperation for Development was renamed in 1985?

Easy
A Economic Development Organization
B Economic Cooperation Organization
C Economic Cooperative Organization
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1495.Which among the following is not member of UNO?

Easy
A Palestine
B Vatican City
C Kenya
D Both a & b
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1496.Where does the United Nation Commission on Human Rights meet and for how long?

Easy
A Berne for 3 weeks
B In German for six weeks
C In London for 4 weeks
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1497.Which among the following is called Pink City?

Easy
A Hyderabad
B Multan
C Jaipur
D Ali Garh
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1498.Which crop is known as Kharif crop

Easy
A Wheat
B Cotton
C Maize
D Gram
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1499.Among US presidents Donald Trump stands?

Easy
A 42
B 43
C 44
D 45
World Politics & Government PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1500.Which among the following is correct combination of all three economic growth Indicators?

Easy
A Consumption, Investment, Saving
B Capital, Industry, Agriculture
C Investment, saving, capital
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2020

Correct Answer: D