Showing 1501–1520 of 2791

Q1501.Trachoma is a disease of the ____

Easy
A Liver
B Skin
C Eyes
D Kidney
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1502.Fill in the blank :At that point Road veered ___ toward left:

Easy
A on
B off
C along
D about
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1503.Complete the sentence with suitable word: They washed up on a shove of a _____ island:

Easy
A Dissolute
B Desolate
C Both A and B
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1504.What is the synonym of \"Forbid\"?

Easy
A Preclude
B Prohibit
C Inhibit
D Debar
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1505.Antonym of \" Pacific\" is:

Easy
A Peaceful
B Hawkish
C Aggressive
D Discordant
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1506.Synonym of \" Successive\" is?

Easy
A Inconsequential
B Consecutive
C Successful
D Consquence
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1507.Fill in the blank: ___ climbers have sudden fall:

Easy
A Old
B Young
C Hasty
D Balochistan
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1508.Synonym of \"SUBSEQUENT\" is

Easy
A Following
B Reversible
C Doubtfull
D Plentiful
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1509.Complete the sentence with suitable idiom definitely It is a ____ because it has been a very long time to see you:

Easy
A A donkey's year
B A elephant's year
C A dog's year
D None of these
Idioms & Phrases PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1510.Complete the sentence You had already left 7:00 O'clock ____ you?

Easy
A didn't
B weren't
C hadn't
D couldn't
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1511.Complete the sentence: While the___ grows the steed starves:

Easy
A Leave
B Twig
C Grass
D Bush
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1512.According to the Constitution of 1956 there shall be___ legislature in country:

Easy
A Bi Cameral
B Uni Cameral
C Tri Cameral
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1513.Titu Mir worked for the Muslim peasant of ____ ?

Easy
A Delhi
B Bangal
C Bombay
D Ali Garh
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1514.\"Sciolist\" means:

Easy
A A fake Intellectual
B Scissor tester
C A person who pretends to bé knowledgeable
D a tax-like payment
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1515.Idiom \"On the cards\" means:

Easy
A Likely
B Due
C Evident
D At risk
Idioms & Phrases PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1516.Fill in the blank: Alia parted_____her parents in tears.

Easy
A By
B From
C With
D To
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1517.Fill in the blank: I am going_______home.

Easy
A For
B To
C In
D No prepositioh
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1518.We were exhausted______the end of the journey.

Easy
A From
B By
C For
D In
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1519.This is a matter ____ litte importance.

Easy
A To
B For
C On
D Of
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1520.Urdu -Hindi controversy was started in _____ in Banaras

Easy
A 1865
B 1863
C 1869
D 1867
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D