Showing 1501–1520 of 5927

Q1501.Midshipman rank of Navy is equal to which rank of army?

Easy
A Captian
B 2nd Lieutenant
C Colonel
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1502.Official language of Jammu and Kashmir is?

Easy
A Kashmiri
B Urdu
C Hindi and Urdu
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1503.Fame of Shamim Ara rests in?

Easy
A Being Actress
B Social Worker
C Politician
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1504.Tulbul Navigation water project was built on?

Easy
A Wullar Lake
B Dal Lake
C Verinage lake
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1505.Sagar Doab Connects:

Easy
A Chenab-Jhelum
B Indus-Jehlum
C Sutlej-Chenab
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1506.Ganda Singh border connects:

Easy
A Ferozpur-Qasur
B Sialkot-Gurdaspur
C Amritsar-Lahore
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1507.Kronborg Castle is in:

Easy
A Austria
B Morocco
C Denmark
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1508.The Capital of Chile is:

Easy
A Lagos
B Santiago
C Victoria
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1509.CRT stands for.

Easy
A Crystal Ray Tube
B Cathode Ray Tube
C Cabin Ray Tube
D None of thse
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1510.Which operation will you perform if you need to move a block of text:

Easy
A Cut and Paste
B Copy and Paste
C Drag and Paste
D None of thse
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1511.Power Point is used for.

Easy
A Animations
B Video
C Audio
D All of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1512.Which thing the brain demands the most :

Easy
A Glucose
B Proteins
C Lipids
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1513.The Strongest type of Energy is:

Easy
A Thermal
B Bio Energy
C Nuclear
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1514.Which of the following plants are called arthrophytes?

Easy
A Lycosids
B Psilopsids
C Sphenopsids
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1515.Which is the hardest:

Easy
A Iron
B Diamond
C Aluminium
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1516.The Process of Protection of iron by Zinc coating is called:

Easy
A Tempering
B Galvanizing
C Smelting
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1517.The most naturally event in Nutrient Cycle is :

Easy
A Secondary Production
B Nutrient Cycle
C Primary Production
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1518.To pull Socks Up means.

Easy
A To get ready
B Already late
C To start
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1519.Do you understand what I mean?

Easy
A What I mean is understand by you?
B What I mean is that understood by you?
C Is what I mean is understood by you?
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1520.The so0n amused himself. himself is

Easy
A Noun
B Adverb
C Pronoun
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C