Showing 1521–1540 of 2791

Q1521.\"A Case of Exploding Mangoes\" is a comic novel written by the Pakistani writer________?

Easy
A K. K Aziz
B Altaf Go ar
C Muhammad Hanif
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1522.Choose the correct spelling

Easy
A Adultrate
B Adulterate
C Adultarete
D None of these
Word Usage & Spelling PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1523.Antonym of " Obsolete cone " is

Easy
A Out date
B Fashionable
C Contemporary
D None of these
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1524.Synonym of" Radiant " is

Easy
A Glowing
B dull
C Obscure
D None of these
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1525.What is synonym of " Obsequious " ?

Easy
A Neutral
B Servile
C Simple
D None of these
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1526.Tick the antonym of Amicable

Easy
A Friendly
B Hostile
C Wisely
D Cunningly
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1527.Synonym of Susceptible

Easy
A Vulnerable
B Resistance
C Dark
D Noble
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1528.Baglihar dam is constructed on river _______in India .

Easy
A Ravi
B Beas
C Sutlej
D Chenab
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1529.___________uses information systems to do an activity cheaper, faster , accurately and consistently.

Easy
A Genetics
B Robotics
C Automatic
D None of These
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1530.Swim is to Fish as Walk is to _________

Easy
A Man
B Bird
C Chair
D Legs
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1531.Fill in the blank:I had the privilege_________ knowing him intimately.

Easy
A of
B in
C for
D with
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1532.Antonym of Spendthrift is :

Easy
A Mean
B Bold
C Cautious
D Miser
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1533.\"Cat\" is to \"kitten \" as \"Dog \" is to________

Easy
A Puppy
B Colt
C Calf
D Baby
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1534.Tolstoy a great literary figure and author of Anna Karenina and War and Peace belonged to__________

Easy
A France
B Yugoslavia
C Germany
D Russia
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1535.What is synonym of\"obsequious\"?

Easy
A Neutral
B Servile
C Simple
D None of these
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1536.Complete the following You cannot always go___ appearances:

Easy
A by
B Down
C of
D in
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1537.Tick the antonym Amicabe:

Easy
A Friendly
B Hostile
C Wisely
D Cunningly
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1538.Synonym of susceptible:

Easy
A Vulnerable
B Resistance
C Dark
D noble
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1539.Choose the correct spelling:

Easy
A Adultrate
B Adulterate
C Adultarete
D None of these
Word Usage & Spelling PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1540.Antonym of\"obsolete cone is\"

Easy
A out dated
B Fashionable
C contemporary
D None of these
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: C