Showing 1521–1540 of 5927

Q1521.If a school cafeteria needs C cans of soup each week for each student, and if there are students in the school, for how many weeks will X cans soup last?

Easy
A XS/C
B S/CX
C X/CS
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1522.21 Binders can bind 1400 Books in 15 days .How many Binders will be required to bound 800 books in 20 days.

Easy
A 09
B 11
C 13
D None of these\n
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1523.Current Deputy Chairman of Senate is:

Easy
A Saleem Mandviwala
B Sabir Baloch
C Abdul Ghafoor Haidari
D Syedaal Khan Nasar \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1524.PM Imran Khan received Golden Kalashnikov as a gift from

Easy
A UAE
B Saudi Arabia
C Afghanistan
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1525.Currently Chief Election Commissioner is:

Easy
A Sultan Sikandar Raja
B Usman Masood
C Habib Bukhari
D None of these\n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1526.Currently Most supplier of weapons is:

Easy
A America
B Russia
C China
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1527.India Airstrike at Balakot on:

Easy
A 13 January 2019
B 16 February 2019
C 26 February 2019
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1528.The Ukrain Plane crash in Iran,Iran called it:

Easy
A Cruise Missile
B Human Error
C Pilot Mistake
D None of these \n
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1529.Recently North Korea end diplomatic relations with:

Easy
A South Korea
B America
C Malaysia
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1530.Qutab ud din Aibak buried in:

Easy
A Islamabad
B Karachi
C Lahore
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1531.The Anti Money Laundering Act enforced in:

Easy
A 2008
B 2010
C 2016
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1532.Mutiny War occured in:

Easy
A 1857
B 1867
C 1877
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1533.18th Amendment passed in the reign of which President:

Easy
A Mamoon Hussain
B Asif Zardari
C Arif Alvi
D None of these \n
World Politics & Government PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1534.Gulf Cooperation Council has how many members:

Easy
A 6
B 7
C 8
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1535.The mixing of Equity and Debit is called:

Easy
A Investment
B Capital Structure
C Treasury
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1536.Which UN Convention has most signatories at its opening day:

Easy
A UN Convention of Genocide
B UN Convention on Economics
C UN Convention on Persons with disabilities
D None of these \n
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1537.Magna Carta was signed in;

Easy
A 1210
B 1215
C 1220
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1538.Alexander defeated Raja Porous in:

Easy
A 324 B.C
B 326 B.C
C 328 B.C
D None of these\n\n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1539.Lagos is a famous city of:

Easy
A Sudan
B Morocco
C Nigeria
D Egypt \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1540.Which of the following country is situated on Equator?

Easy
A Maldives
B Gabon
C Indonesia
D All of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D