Showing 1521–1540 of 1905

Q1521.18.15 / 9.05 x 0.03 =?

Medium
A 0.03
B 0.06
C 0.09
D 0.003
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: B

18.15 / 9.05 ≈ 2.0055. Multiplying by 0.03 yields 2.0055 * 0.03 = 0.060165, which is closest to 0.06.

Q1522.What is the average of 30, 40, and 50?

Medium
A 30
B 40
C 50
D 60
Percentage, Ratio & Average PPSC

Correct Answer: B

Average = (30 + 40 + 50) / 3 = 120 / 3 = 40.

Q1523.3*33 is equal to?

Medium
A 50
B 80
C 99
D 100
General MCQs PPSC

Correct Answer: C

3 * 33 = 99.

Q1524.How many seconds in five minutes?

Medium
A 200
B 100
C 300
D 400
Practical Mathematics PPSC

Correct Answer: C

There are 60 seconds in a minute, so in 5 minutes there are 5 * 60 = 300 seconds.

Q1525.If x=10, what is the value of 3x +5?

Medium
A 25
B 30
C 35
D 40
Algebra PPSC

Correct Answer: C

Substituting x = 10 into the expression: 3(10) + 5 = 30 + 5 = 35.

Q1526.8+4x2=?

Medium
A 16
B 28
C 24
D 20
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: A

By BODMAS order of operations, multiplication is performed first: 8 + (4 * 2) = 8 + 8 = 16.

Q1527.0.9 x 0.15 x 0.2 =?

Medium
A 0.027
B 0.03
C 0.0027
D 0.18
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: A

0.9 * 0.15 * 0.2 = 0.135 * 0.2 = 0.027.

Q1528.9 x 9 x 9 x 9 =?

Medium
A 6561
B 729
C 59049
D 243
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: A

9 * 9 * 9 * 9 = 9^4 = 6561.

Q1529.What is the square root of 121?

Medium
A 10
B 11
C 12
D 13
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: B

11 * 11 = 121, so the square root of 121 is 11.

Q1530.Write the 3/4 in decimal form?

Medium
A 0.25
B 0.50
C 0.75
D 1.25
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: C

3 / 4 = 0.75.

Q1531.What is the value of 7²?

Medium
A 42
B 49
C 56
D 36
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: B

7² = 7 * 7 = 49.

Q1532.391*2 =?

Medium
A 789
B 784
C 782
D 790
General MCQs PPSC

Correct Answer: C

391 * 2 = 782.

Q1533.80 * 4/2=?

Medium
A 170
B 180
C 160
D 140
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: C

80 * 4 / 2 = 320 / 2 = 160.

Q1534.What is the 8% of 109000?

Medium
A 850
B 9720
C 5720
D 8720
Percentage, Ratio & Average PPSC

Correct Answer: D

8% of 109000 = (8/100) * 109000 = 8720.

Q1535.What is 15% of 65400?

Medium
A 9710
B 9810
C 9610
D 96100
Percentage, Ratio & Average PPSC

Correct Answer: B

15% of 65400 = 0.15 * 65400 = 9810.

Q1536.(1 + 2) × 2 = ?

Medium
A 2
B 6
C 4
D 9
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: B

(1 + 2) * 2 = 3 * 2 = 6.

Q1537.990/10 * 5 =?

Medium
A 395
B 495
C 295
D 595
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: B

(990 / 10) * 5 = 99 * 5 = 495.

Q1538.2000/100 *191=?

Medium
A 4820
B 4810
C 3800
D 3820
General MCQs PPSC

Correct Answer: D

(2000 / 100) * 191 = 20 * 191 = 3820.

Q1539.Simplify the following fraction 3/10 * 5/2 ?

Medium
A 27/3
B 15/10
C 3/4
D 4/10
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: C

(3/10) * (5/2) = 15/20. Dividing both terms by 5 yields 3/4.

Q1540.40(11*6) =?

Medium
A 4200
B 2640
C 2600
D 4800
General MCQs PPSC

Correct Answer: B

40 * (11 * 6) = 40 * 66 = 2640.