Showing 1541–1560 of 2791

Q1541.Synonym of \"Radiant\"is

Easy
A Glowing
B dull
C obscure
D None of these
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1542.Complete the series :7,13,21,____43

Easy
A 29
B 31
C 33
D 34
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1543.Complete the series 2,6,12,20,30,42___

Easy
A 50
B 52
C 54
D 56
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1544.Synonym of \"Malice\" is'

Easy
A Kind
B Surprise
C Desire
D Hatred
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1545.Fill in the Blank with the most appropriate word. \"Don,t be late,\"The teacher told us---------

Easy
A not to be late
B not being late
C Don't be late
D Don\"t to be late
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1546.Fill in the blank with suitable word: He was fined Rs 500 for--------driving.

Easy
A Careless
B Hasty
C Uncontrolable
D Reckless
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1547.Fill in the blank\":Alia parted--------her parents in tears,

Easy
A from
B with
C of
D by
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1548.Antonym of \"Static\" is:

Easy
A Monotonous
B Undeviating
C Mobile
D Constant
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1549.Fill in the blanks: The Romans triumphed ___ the Greeks:

Easy
A On
B At
C Over
D Upon
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1550.Departmental level goals may be a good synonym of:

Easy
A Corporate level goals
B Business level goals
C Operational level goals
D Financial goals
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1551.___are short term, always backed by a reason and either positive or negative.

Easy
A Emotions
B Moods
C Both emotions and moods
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1552.___ is a better synonym for an average:

Easy
A Geometric measn
B Harmonic mean
C Arithmetic mean
D Weighted average mean
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1553.Complete the number series 1,6,13,22,33,___

Easy
A 44
B 45
C 46
D 47
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1554."Bunker and Chukker" are the two terms associated with_______?

Easy
A Rowing
B Polo
C Skiing
D Draughts
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1555.Montuosa Island is in the _______?

Easy
A Indian Ocean
B Pacific Ocean
C Artict Ocean
D Atlantaic Ocean
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1556.Polination by birds is called____________?

Easy
A Autogamy
B Ornithophily
C Entomophily
D Anemophily
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1557.The electromagnetic wave was discovered by Heinrich Rudolf Hertz. He was _______?

Easy
A French
B English
C German
D Polish
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1558.Fill in the blank with a suitable preposition: He will not apologize _______you for he did, as he is acted in good faith.

Easy
A to
B for
C by
D with
Prepositions & Conjunctions PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1559.Complete the idiom: To cast ______before Swine"

Easy
A Diamonds
B Pearls
C Gold
D Shadow
Idioms & Phrases PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1560.Complete the Proverb: There is no place like_____".

Easy
A Home
B Heaven
C House
D Forest
Idioms & Phrases PPSC 2020

Correct Answer: A