Showing 1541–1560 of 1905

Q1541.(1904)/4 *20 =?

Medium
A 9535
B 9545
C 9520
D 9525
General MCQs PPSC

Correct Answer: C

(1904 / 4) * 20 = 476 * 20 = 9520.

Q1542.What is the value of x in the equation x/5 - 3x/2 = 7 + x/2?

Medium
A -35/9
B 35/9
C -18/70
D 5
Algebra PPSC

Correct Answer: A

Multiply the entire equation by 10 to clear denominators: 2x - 15x = 70 + 5x => -13x = 70 + 5x => -18x = 70 => x = -70/18 = -35/9.

Q1543.What is the equation type for A and B working together problems?

Medium
A Speed and Distance equation
B Profit and Loss equation
C Work and Time equation
D Ratio and Proportion equation
Percentage, Ratio & Average PPSC

Correct Answer: C

These are classified as Work and Time equations, representing how the rates of work done over time by different individuals combine.

Q1544.220% of a number X is 44. What is 44% of X?

Medium
A 6.6
B 8.9
C 8.8
D 8.0
Percentage, Ratio & Average PPSC

Correct Answer: C

220% of X = 44 => 2.2X = 44 => X = 20. 44% of 20 = 0.44 * 20 = 8.8.

Q1545.What is 3.5% of 59000?

Medium
A 2070
B 2065
C 2075
D 2050
Percentage, Ratio & Average PPSC

Correct Answer: B

3.5% of 59000 = (3.5 / 100) * 59000 = 2065.

Q1546.32,124 + 17,222 =?

Medium
A 48,666
B 49,221
C 50,521
D 49,346
General MCQs PPSC

Correct Answer: D

32124 + 17222 = 49346.

Q1547.11.08 + 12.09 =?

Medium
A 23.07
B 23.17
C 24.17
D 25.17
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: B

11.08 + 12.09 = 23.17.

Q1548.(991 + 222) +13 =?

Medium
A 1100
B 1220
C 1226
D 1340
General MCQs PPSC

Correct Answer: C

(991 + 222) + 13 = 1213 + 13 = 1226.

Q1549.(134+22)/4=?

Medium
A 38
B 33
C 39
D 40
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: C

(134 + 22) / 4 = 156 / 4 = 39.

Q1550.16/4 *10 =?

Medium
A 10
B 39
C 40
D 69
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: C

(16 / 4) * 10 = 4 * 10 = 40.

Q1551.17*144 =?

Medium
A 1724
B 1756
C 1736
D 2448
General MCQs PPSC

Correct Answer: D

17 * 144 = 2448.

Q1552.11*15 + 10=?

Medium
A 185
B 355
C 175
D 350
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: C

(11 * 15) + 10 = 165 + 10 = 175.

Q1553.[10²] + [5*10] – [30]=?

Medium
A 20
B 40
C 120
D None of the above
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: C

10^2 + (5 * 10) - 30 = 100 + 50 - 30 = 120.

Q1554.9 × 9 + 9=?

Medium
A 81
B 90
C 99
D 100
Basic Arithmetic PPSC

Correct Answer: B

(9 * 9) + 9 = 81 + 9 = 90.

Q1555.11111 + 22223 =?

Medium
A 33333
B 33334
C 33343
D 34441
General MCQs PPSC

Correct Answer: B

11111 + 22223 = 33334.

Q1556.What is 2% of 66?

Medium
A 1.32
B 32
C 2
D 22
Percentage, Ratio & Average PPSC

Correct Answer: A

2% of 66 = (2 / 100) * 66 = 1.32.

Q1557.10000 - 01 =?

Medium
A 1
B 9999
C 9991
D 9981
General MCQs PPSC

Correct Answer: B

10000 - 1 = 9999.

Q1558.If 48 is divided by 12. Then, the quotient will be:

Medium
A 12
B 4
C 6
D 7
General MCQs PPSC

Correct Answer: B

48 / 12 = 4.

Q1559.How many hours are there in 2700 minutes?

Medium
A 40 hours
B 42 hours
C 45 hours
D 48 hours
Practical Mathematics PPSC

Correct Answer: C

2700 / 60 = 45 hours.

Q1560.1 square feet is equal to :

Medium
A 24 square inches
B 48 square inches
C 72 square inches
D 144 square inches
Practical Mathematics PPSC

Correct Answer: D

1 square foot = 12 inches * 12 inches = 144 square inches.