Showing 1561–1580 of 2791

Q1561.Complete the number series: 4, 9, 13, 22, 35______?

Easy
A 57
B 63
C 70
D 75
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1562.Pakitan joined SCO as a full member on_____?

Easy
A 09 June 2015
B 09June2016
C 09June 2017
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1563.Supreme Court Building in Islamabad was designed by Kenzo -Tange. He was _______?

Easy
A Turkish
B Japanese
C Chinese
D Greek
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1564.Sikhism is a religion of ______.

Easy
A One Guru
B Three Gurus
C Five Gurus
D Ten Gurus
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1565.American War of Independence was won by _____colonies against Britain.

Easy
A 10
B 11
C 12
D 13
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1566.Homo Erectus was early human beings founded in________?

Easy
A Java
B Serbla
C Africa
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1567.Ahmad Ben Bella was as Algerian ______?

Easy
A Freedom Fighter
B President
C Prime Minister
D Both A& B
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1568.Ronaldo is a Brazilian retired professional player of_______.

Easy
A Hockey
B Baseball
C Football
D Tennis
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1569.Complete the Proverb: \"Make hay while the_______ shines.\"

Easy
A Moon
B Jupiter
C Sun
D Earth
Idioms & Phrases PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1570.Fill in the blank: \"Aslam is senior _______me.

Easy
A on
B to
C of
D for
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1571.Change the narration: He said to me. \"Keep quiet and listen to me.\"

Easy
A He ordered me to keep quiet and listen to his words
B He told me to keep quiet so that I could listen to his words
C He requested me keeping quiet and listening to his words.
D He entreated me that I should keep quite and listen two his words.
Voice & Narration PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1572.1, 9, 25, 49,.______121.

Easy
A 100
B 81
C 91
D 94
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1573.The following personalities indicate the one who has represented Pakistan at the United Nations Representative:

Easy
A Dr. Waheed Qureshi
B Patras Bokhari
C Faiz Ahmed Faiz
D Ate ul Haq Qasmi
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1574.The distance between the earth and the sun is smallest in the month of____________.

Easy
A January
B March
C June
D September
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1575.Malaria is a disease caused by a parasite which effects the ____________?

Easy
A Lungs
B Spleen
C Kidneys
D Heart
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1576.Qwali was Introduced in the 13th century by__________?

Easy
A Fateh Ali Khan
B Amir Khusru
C Qutubudin
D Ghareeb Nawaz
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1577.Fill in the blank: "Lay_________something for the rainy day".

Easy
A By
B Down
C of
D before
Sentence & Error Correction PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1578.Which word is the most similar in meaning to "Beverage"?

Easy
A Contaminated
B Harmonize
C Drinking
D Infuential
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1579.What is the one word for 'a person who talks too much'?

Easy
A Sociable
B Garrolous
C Pregnable
D IIIogical
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1580.Antonym of "CONFESS" is?

Easy
A Accept
B Plead
C Guilty
D Deny
Vocabulary PPSC 2020

Correct Answer: D