Showing 1561–1580 of 5927

Q1561.Who was the commander of the infidels in Battle of Uhad?

Easy
A Abu Lahab
B Abu Sufyan
C Abu Jahl
D Utba \n
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1562.Radcliff unjustly included Punjab in India.

Easy
A Kartarpur, Shakargarh, Narowal
B Chunian, Pakpattan, Okara
C Ferozepur, Kasur, Ajnala
D Gurdaspur, Pathankot, Batala \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1563.Mr. A.O Hume; on whose initiative the Indian National Congress was formed, was:

Easy
A A former member of Civil Service
B Governor General of India
C A British educationist
D Member of the British Parliament \n
World Politics & Government PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1564.Sir Syed advised Muslims to stay away from Congress because

Easy
A Muslims needed time to prepare themselves for polotical struggle
B It was Hindu dominated body
C Its demamds were against Muslims interests
D All these factors kept them away from Congress\n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1565.What was the name of the Maharaja who reportedly signed the Instrument of Accession of Kashmir to India?

Easy
A Maharaja Gulab Singh
B Maharaja Hari Singh
C Mahraja Karan Singh
D Maharaja Raghubir Singh \n
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1566.The word Jihad means:

Easy
A To insist
B To find
C To strive
D to reach \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1567.C.S.S Is abbreviation of:

Easy
A Civil Society Services
B Central Superior Services
C Civil Sense Society
D Corporate Superior Society \n
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1568.What was the name of DIG.Traffic who died in a suicide blast in Lahore during the year 2017?

Easy
A Captain Zaheer
B Captain Mubeen
C Imtiaz Gondal
D Captain Akhtar Hussain \n
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1569.Who is the author of republic?

Easy
A Plato
B Socrates
C Archimedes
D Ptolemy \n
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1570.What is NASA stand for?

Easy
A National Aeronatic and Space
B National Aeroautics and Space Administration
C National Aeronautics and Spaces Administration
D National Aeronautic and Spaces Administration \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1571.Which of the following is an American brand?

Easy
A Samsung
B Siemens
C Apple
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1572.Who said that, \"VIRTUE IS KNOWLEDGE\"?

Easy
A Aristotle
B Socrates
C Archimedes
D Prolemy \n
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1573.Capital city of Albania is:

Easy
A Tirana
B Belgrade
C Srebrenica
D Pristina
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1574.Big Ben a big clock is located in:

Easy
A London
B Edinburgh
C Glasgow
D Liverpool
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1575.Famous Pink Lake \"Lake Hillier\"? is situated in:

Easy
A Spain
B USA
C Australia
D Canada
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1576.What is an Isthmus?

Easy
A Inland sea
B A large lagoon
C Narrow strip of land connecting two land masses
D Land formed at the mouth of a river
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1577.The Godray Pass is close to the border off:

Easy
A Iran
B Afghanistan
C India
D Arabian Sea
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1578.Which is the largest country in the Arabian Peninsula?

Easy
A Oman
B Yemen
C Saudi Arabia
D Kuwait
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1579.Which of the following is not a land Lock country?

Easy
A Bhuttan
B Nepal
C Myanmar
D Switzerland
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1580.Which of the following animals is not a \"Ruminant\"?

Easy
A Cow
B Goat
C Horse
D Giraffe
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C