Showing 1581–1600 of 5927

Q1581.deficiency of Calcium lead to :

Easy
A Rickets
B Tetanus
C Anemia
D Scurvy
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1582.Virally infected cells produce and release small protein called:

Easy
A Neurons
B Nephrons
C Ribosomes
D Interferon
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1583.When light enters from rare to denser medium It bends towards the normal line it is called:

Easy
A Reflection of light
B Refraction of light
C Diffrection of light
D Absorpition of light
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1584.\"MEANDER\" means:

Easy
A Curved path of a river
B Earth level
C Top of a hill
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1585.Proverb \" To fight tooth and nail\" means:

Easy
A to fight a losing battle
B to oppose resolutely
C to have a physical fight
D to lodge a formal protest
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1586.Change into indirect form: The teacher said \"Let the boy go home now\".

Easy
A The teacher asked if the boy might:be allowed to go home then.
B The teacher said the boy might be allowed to go home then
C The teacher said that the boy might be allowd to go home then.
D The teacher said that the boy may bw allowed to go home now:
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1587.A mason fixed black tiles square shape around a square room There are 21 tiles each side of a room How many tiles did he need altogether?

Easy
A 66
B 78
C 84
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1588.If 6n+5 What is the value of \"n\"?

Easy
A not p erfect value
B Zero
C perfectr value
D Can't determine
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1589.Which of the following is not a prefect square?

Easy
A 2809
B 2218
C 2916
D 3136
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1590.A sum of money at simple interest amounts to Rs.815 in 3 years and to Rs.854 in 4 years The sum is:

Easy
A Rs.690
B Rs.650
C Rs.698
D Rs.700
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1591.Which Prayer starts from twilight and ends before dawn?

Easy
A Fajr
B Tahajud
C Chasht
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1592.Khateeb-ul- Anbiya is the title of

Easy
A Abrahim(A.S)
B Shoaib(A.S)
C Adree(A.S)
D Dawood(A.S)
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1593.The first female Governor of the Sindh was :

Easy
A Begum Afif a
B Begum hidayatullah
C Begum Hameeda Haroon
D Begum Ra'ana Liaqat Ali
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q1594.Indus Basin Water Treaty was signed in:

Easy
A 1960
B 1958
C 1961
D 1965
International Treaties & Agreements PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1595.Rachna Doab is located between two rivers which are:

Easy
A Indus and Chenab
B Jehlum and Chenab
C Ravi and Chenab
D Sultej and Ravi
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1596.British destroyed the local industries after 1857 war of independence by:

Easy
A Imposing heavy taxes
B closing small industries
C banning all types of imports
D expelling the skilled workers
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q1597.Which country has built the world largest Air Purifier to fight Pollution ?

Easy
A America
B China
C Japan
D Greenland
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1598.Jamia Al-Azhar is a University situated in:

Easy
A Jeddah
B Riyadh
C Cairo
D Tripoli
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q1599.Novel \"War and Peace \" was written by:

Easy
A Maxim Gorky
B Leo Tolstoy
C Charles dickens
D Debar
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q1600.Moseley Road Baths a Swimming Pool is situated in.

Easy
A Canada
B UK
C France
D USA
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B